Annoncørbetalt indhold

Sådan gør du din terrasse sommerklar

PR-foto credit

Denne artikel indholder sponsoreret indhold

Terrassen er for mange husejere havens centrum. Det er her vi samler familie og venner til sommerhygge, her vi spiser morgenmad i solen og hvor vi slapper af udenfor så længe det uforudsigelige, danske vejr tillader det.


Annonce

Samtidig er terrassen også en stor udfordring for mange husejere. Ukrudt, alger og mos er alle ting der kan ødelægge indtrykket af en ellers flot terrasse og kampen mod dem kan virke svær og uoverskuelig. Dette behøver det dog ikke at være. Blot med nogle gode ideer kan vedligeholdelse af terrassen blive langt lettere.


Problemet kort fortalt


Uanset hvordan din terrasse er – hvor stor den er, hvad dem er lavet af og så videre – så er kampen mod ting som ukrudt, mos og alger aldrig helt væk. Dette skyldes i høj grad det danske vejr og klima. Særligt ting som alger og mos kræver meget vand for at overleve, så det regnfyldte og fugtige danske vejr er guf for dem.


Af denne grund, er det vigtigt at sige, at der ikke er én løsning der bare løser det hele. En pæn terrasse kræver arbejde og vedligeholdelse. Dog er alt arbejde ikke ens og fjernelsen af ukrudt mos og alger kan ofte gøres smartere.


Ukrudtsfjernelse – den hårde tjans


Ukrudtsfjernelse er måske det der bare kræver mest arbejde – i hvert fald hvis du ikke vil bruge sprøjtemidler. Ukrudt er ikke lige sådan at komme af med, og mange ukrudtsplanter har meget lange rødder som du må have helt op, hvis ikke planten bare skal vokse ud igen.


Dette betyder dog også at hårdt arbejde kan betale sig. Sætter du god tid af til at fjerne ukrudt mellem dine fliser på terrassen (hvor meget tid varierer i forhold til størrelsen på terrassen), vil du ofte kunne slippe for at fjerne ukrudt i et godt stykke tid herefter.


Forebyg mod alger


Alger er også svære at slippe for, men her kan du med fordel forebygge mod dem. Hvor ukrudt kan fjernes med ganske simple haveredskaber, kræver alger og flisepest, som vi skal se, mere specialiserede typer værktøj til fjernelse.


Dette gør det oplagt at forebygge og behandle alger. Den bedste måde at gøre det på, er ved at gennemføre en årlig algerens. Dette vil i de fleste tilfælde være nok til at holde algerne væk mere eller mindre permanent og dermed behøver du ikke bekymre dig for meget om dem.


Tip: Vil du høre mere forebyggelse, så kan vi anbefale at kontakte AlgeTeknik, der holder til i Odense og ligeledes tilbyder algebehandling, hvis skaden er sket.


Når skaden er sket


Det kan dog være at du er i en situation hvor din terrasse allerede er ramt af alger, flisepest og mos. I milde tilfælde vil en algerens kunne fjerne dette, men for det meste skal der lidt stærkere midler i brug. En såkaldt fliserens med højttrykspuler er her vejen at gå.


Det er dog vigtigt at det ikke bare er en normal højttrykspuler, men en decideret fliserenser. Denne vinkler vandstrålen hvilket skåner fliserne. Med en normal højttrykspuler risikerer du nemlig at skade fliserne. Du kan selv anskaffe en fliserenser eller få professionelle til at udføre jobbet.


Spær fugerne til


Et sidste tip der kan hjælpe med at holde både alger, mos og ukrudt væk er at sprede fugesand ud mellem fliserne. Fugesand virker hæmmende mod ukrudt og sørger desuden for at der ikke trænger for meget fugt ned mellem fliserne, hvilket er godt mod alger og mos.


Fugesand bør strøs når du har en helt ren terrasse. Så fjerne ukrudt og få eventuelt udført en alge- eller fliserens. Herefter strør du fugesand ud med en kost. Dette skal du gerne gøre et par gange om året, da regnen med tiden vil skylle lidt fugesand væk.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.