Annonce
Assens

Sådan gør andre: I Hårslev GF er der ingen problemer med at få frivillige trænere

I Hårslev GF er der ingen problemer med at få frivillige trænere. Arkivfoto: Arne Rasmussen
I Hårslev GF sørger et håndboldudvalg for de mange opgaver, og det fungerer ret godt ifølge udvalgets tovholder, Morten Ziemann. Hårslev GF har for tiden ikke problemer med at skaffe frivillige hænder.

Hårslev: - Vores håndboldudvalg er et sikkerhedsnet.

Sådan lyder det fra Morten Ziemann, der selv er tovholder for håndboldudvalget i Hårslev GF.

Han var med til at starte udvalget for fem år siden med det formål at sprede de mange opgaver i klubben ud på flere hænder. Udvalget består af syv personer. Og det fungerer.

- Det er svært at sige, hvad vi gør godt, men jeg tror, at vi har skabt et godt miljø og lagt et godt fundament, siger Morten Ziemann.

- Hvis for få personer har for mange opgaver, brænder de ud - det var også en af grundene til, at vi oprettede udvalget, siger han.

I håndboldklubben Hårslev GF har man 25 frivillige. Det er både forældre til nogle af spillerne, seniorspillere samt tre U17-spillere, der hjælper til med træning af klubbens mange hold. De tre U17-spillere henvendte sig selv, og endte med at blive trænere for klubbens U13-pigehold.

Annonce

Ingen problemer

- Det har ikke været et problem for os at skaffe frivillige, siger Morten Ziemann.

- Vi spørger altid hver enkelt frivillig, om han/hun vil fortsætte en ekstra sæson, og vi sørger altid for at være opsøgende og gentagende i vores kontakt, siger han og tilføjer:

- Som udgangspunkt prikker vi folk på skulderen, hvis vi vil have dem som frivillige.

Derudover er Morten Ziemann klar over, at tydelig kommunikation er vigtig.

- Hvis vi for eksempel skal lave sponsorarbejde, fortæller vi, hvad pengene går til. Det kan så være nye bolde eller lignende, siger han.

Masser af aktivitet

Hårslev GF sørger også for, at der sker noget i klubben.

- Vi arbejder med inklusion, alle skal være med, og alle bliver hørt, siger Morten Ziemann.

- Vi har en masse aktiviteter, der også skaber fællesskab på tværs af holdene.

For eksempel kommer nogle af spillerne fra klubbens Serie 1-seniorhold og træner de yngre spillere to til tre gange hver sæson.

Derudover har klubben både en opstartsfest og en afslutningsfest for spillere, frivillige, forældre og alle andre omkring klubben, hvor der bliver uddelt priser og skulderklap.

- Man skal føle sig værdsat som frivillig, siger Morten Ziemann.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce