Annonce
Assens

Sådan gør andre: I Hårslev GF er der ingen problemer med at få frivillige trænere

I Hårslev GF er der ingen problemer med at få frivillige trænere. Arkivfoto: Arne Rasmussen
I Hårslev GF sørger et håndboldudvalg for de mange opgaver, og det fungerer ret godt ifølge udvalgets tovholder, Morten Ziemann. Hårslev GF har for tiden ikke problemer med at skaffe frivillige hænder.

Hårslev: - Vores håndboldudvalg er et sikkerhedsnet.

Sådan lyder det fra Morten Ziemann, der selv er tovholder for håndboldudvalget i Hårslev GF.

Han var med til at starte udvalget for fem år siden med det formål at sprede de mange opgaver i klubben ud på flere hænder. Udvalget består af syv personer. Og det fungerer.

- Det er svært at sige, hvad vi gør godt, men jeg tror, at vi har skabt et godt miljø og lagt et godt fundament, siger Morten Ziemann.

- Hvis for få personer har for mange opgaver, brænder de ud - det var også en af grundene til, at vi oprettede udvalget, siger han.

I håndboldklubben Hårslev GF har man 25 frivillige. Det er både forældre til nogle af spillerne, seniorspillere samt tre U17-spillere, der hjælper til med træning af klubbens mange hold. De tre U17-spillere henvendte sig selv, og endte med at blive trænere for klubbens U13-pigehold.

Annonce

Ingen problemer

- Det har ikke været et problem for os at skaffe frivillige, siger Morten Ziemann.

- Vi spørger altid hver enkelt frivillig, om han/hun vil fortsætte en ekstra sæson, og vi sørger altid for at være opsøgende og gentagende i vores kontakt, siger han og tilføjer:

- Som udgangspunkt prikker vi folk på skulderen, hvis vi vil have dem som frivillige.

Derudover er Morten Ziemann klar over, at tydelig kommunikation er vigtig.

- Hvis vi for eksempel skal lave sponsorarbejde, fortæller vi, hvad pengene går til. Det kan så være nye bolde eller lignende, siger han.

Masser af aktivitet

Hårslev GF sørger også for, at der sker noget i klubben.

- Vi arbejder med inklusion, alle skal være med, og alle bliver hørt, siger Morten Ziemann.

- Vi har en masse aktiviteter, der også skaber fællesskab på tværs af holdene.

For eksempel kommer nogle af spillerne fra klubbens Serie 1-seniorhold og træner de yngre spillere to til tre gange hver sæson.

Derudover har klubben både en opstartsfest og en afslutningsfest for spillere, frivillige, forældre og alle andre omkring klubben, hvor der bliver uddelt priser og skulderklap.

- Man skal føle sig værdsat som frivillig, siger Morten Ziemann.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce