Annonce
Middelfart

Sådan gør andre: Barselshus i Århus breder sig til andre byer - nu også Middelfart

Kristine Vestergaard Bjerre (tv.) og Louise Cathrine Nørmark startede sammen Bedre Barsel for lidt under tre år siden. Foto: Roar Paaske
Annonce

Middelfart/Århus: Middelfart er ikke det eneste sted i landet, hvor et barselshus kan være på trapperne. Også i eksempelvis Herning, København og Skanderborg har frivillige et lignende mødested i støbeskeen.

Idéen udspringer fra Århus, hvor Louise Cathrine Nørmark og Kristine Vestergaard Bjerre for lidt under tre år siden startede foreningen Bedre Barsel og for to år siden indviede et nyt barselshus.

Formålet med huset har først og fremmest været at hjælpe nybagte forældre, der søger andre at tale med om deres nye og uvante situation, der også for nogle kan føles ensom.

- Vi kan se, det er en livsomvæltning. Der sker noget med en, når man bliver forælder. Nogle trives mega godt i det og har ni dejlige måneder, men der er også nogle, der har mere behov for fællesskab og søger et sted hen, hvor man kan få noget støtte og nogle at spejle sig i, fortæller Louise Cathrine Nørmark og forklarer, at Bedre Barsel også står bag flere undersøgelser om emnet.

Annonce

Arrangementer hver dag

Barselshuset har åbent mandag til torsdag og har arrangementer næsten dagligt. Om mandagen er der eksempelvis café og åben rådgivning ved en sundhedsplejerske. Tirsdag er der åbent kun for fædre, og onsdag er der fælles frokost, mens der om torsdagen er samtalesaloner. Og så kan man altid komme og bruge huset.

Før coronanedlukningen nåede huset let op på 100 brugere om ugen, fortæller Louise Cathrine Nørmark.

Tror du, at sådan et sted også vil kunne løbe rundt i en by, der er mindre end Århus - som Middelfart?

- Ja, det tror jeg faktisk. Der er en væsentlig efterspørgsel, og det tænker jeg også, der er i Middelfart. Vi kan se, at folk også kommer fra omegnen, og man kan både komme fra Fredericia og de omkringliggende byer ved Middelfart, siger Louise Cathrine Nørmark, der også meget gerne vil hjælpe med sparring.

Bedre Barsel får støtte fra Nordea Fonden, og så koster det 99 kroner om måneden at være medlem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Sundhedshus på giftig grund

Udland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Erhverv For abonnenter

Lukkede fabrik i Ringe: Nu tjener fynsk kæmpe koncern penge igen

Annonce