Annonce
Nyborg

Sådan går det med de mange projekter i mariaen

I Tømmergraven er håndværkerne i fuld gang med at montere dæk på broerne. Foto: Kasper Riggelsen
En permanent plads til autocampister er kun en lille brik i helhedsplanen for Nyborg Marina, der bliver rullet ud i disse år. Her kan du få en status på en række af de andre delelementer.

Nyborg: Nye kraner, nye klubhuse til foreningerne og en forskønnelse af promenadeområdet.

Det er bare nogle af de mange dele i den ambitiøse helhedsplan for Nyborg Marina, som kommunen kan sætte flueben ud for. Men det stopper ikke her.

I alt skal der bruges rundt regnet 100 millioner kroner på at give lystbådehavnen i Nyborg en tiltrængt ansigtsløftning.

Men hvordan går det egentlig med de mange delelementer i planen? Få svaret her:

1 Multibassin med opvarmet vand

Indgangen til det nye multibassin sker fra havnepromenaden, hvor det vil være nødvendigt at spærre et område af. Foto: Kasper Riggelsen

Det helt store slagnummer i helhedsplanen har fra dag ét været et udendørs multibassin, hvor man benytter overskudsvarme fra Fortum til at varme vandet op, så det er 5-8 grader varmere end det omkringliggende vand. Projektet er dog stødt på en del problemer undervejs og er blevet ændret ad flere omgange. Den største mavepuster af dem alle leverede Kystdirektoratet, som sidste år sagde nej til ideen om et multihus på pæle. Derfor måtte der radikale ændringer til, før kommunen i starten af marts 2021 sendte et revideret projekt til godkendelse i direktoratet. Først og fremmest har man rykket klubfaciliteterne ind på land, hvor et område af promenaden bliver spærret af. Der er afsat fire uger til en hørringsfase, og herfra skal Kystdirektoratet bruge yderligere fem-seks uger på at behandle sagen. Ifølge teknisk chef Søren Møllegård skulle der derfor være en chance for en godkendelse midt i maj. Der er dog tidligere set eksempler på, at sagsbehandlingen har trukket ud.

2 Ny pumpeløsning ved havneslusen

Den nye pumpeløsning skal forhindre, at det igen bliver nødvendigt at spærre en af byens mest trafikerede veje af, nemlig Havnegade/Strandvejen. Det skete senest i begyndelsen af 2019 - oven i købet to gange indenfor for dage. Foto: Kasper Riggelsen

De senere år har der været flere tilfælde, hvor beredskabet har spærret Strandvejen i forbindelse med ekstremt vejr for at kunne pumpe vand fra voldgraven og ud i havnebassinet. Det er ikke længere nødvendigt, konstaterer driftschef i Nyborg Kommune, Jens Kimer Jørgensen. Efter en del udfordringer er det nemlig lykkedes at sætte to pumper op ved havneslusen, som tilsammen kan pumpe hele 35 kubikmeter i minuttet. Nyborg Kommune har indgået en aftale med Nyborg Forsyning og Service om tilsyn og vedligeholdelse af pumperne.

3 Marina i Tømmergraven

Den nye servicebygning i Tømmergraven ses til højre i billedet. Foto: Kasper Riggelsen

Etablering af ny marina i Tømmergraven har egentlig ikke noget med den store havneplan at gøre. Når entreprenørerne alligevel arbejder på fuld tryk i den del af marinaen, hænger det sammen med en gammel aftale mellem DSB ejendomme og Nyborg Kommune. I alt bliver der 18 nye bådpladser. P-areal, fortov og vejforløb er allerede etableret, ligesom der er rammet pæle tiul broer og fortøjninger. Samtidig er servicebygningen med familiebad, handicaptoilet, servicerum med betalingsautomat og teknik cirk 75 procent færdig. Forventningen er da også, at man holder tidsplanen helt frem til den 31. maj, hvor anlægget skal stå færdig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Syv danske festivaler står sammen: Ikke realistisk med festivaler før sidst på sommeren

Middelfart For abonnenter

Stribonitter så omdiskuteret olieberedskabslager indefra: - Byggeri i seks etager er en skændsel for området

Annonce