Annonce
Middelfart

Sådan går det i Røjle: Anbefaler andre at flytte til - men mangler bidrag fra erhvervslivet

Ifølge Middelfart Kommunes rapport "Det gode hverdagsliv" er Røjlehalvøen et af de steder, hvor mange lokale vil anbefale andre at flytte til området. Foto: Peter Leth-Larsen
Nedenfor kan du få overblik over, hvordan beboerne på Røjlehalvøen har svaret i kommunens rapport over trivslen i lokalområderne.
Annonce

Middelfart Kommune har for nylig offentliggjort rapporten "Det gode hverdagsliv", der fortæller om, hvordan borgerne i kommunens i alt 13 lokalsamfund har det på en række parametre. Røjlehalvøen, hvor der bor i alt 1292 borgere, er særligt kendetegnet ved, at mange vil anbefale andre at flytte dertil.

1. Attraktivitet

83 procent af borgerne på Røjlehalvøen mener, at deres lokalområde er forholdsvis attraktivt. Det betyder, at de har angivet 7, 8, 9 eller 10 på en skala fra 0-10 ved spørgsmålet. Til sammenligning er det i Strib, hvor flest af borgerne finder deres eget område attraktivt - i alt 93 procent.

2. Anbefaling

Lige i hælene på Strib, hvor 97 procent af borgerne i høj eller nogen grad vil anbefale andre at flytte til området, ligger Røjlehalvøen, hvor i alt 95 procent af de, der bor der, mener, at det er et sted, andre bør flytte hen.

3. Udvikling

60 procent af borgerne på Røjlehalvøen mener i høj eller nogen grad, at udviklingen i området går i den rigtige retning. Det er til gengæld i Indslev, hvor færrest af borgerne mener, at der er positiv udvikling. Her er der tale om 39 procent, mens der i Strib er tale om 84 procent, der ser, at området udvikler sig i den rigtige retning.

4. Fællesskab

På Røjlehalvøen mener 45 procent af borgerne, at der i høj grad er et stærkt, lokalt fællesskab. Til sammenligning mener 64 procent af Brenderups borgere, at de har et stærkt fællesskab, mens 24 procent af borgerne i Middelfart by har den holdning.

5. Frivillighed

På Røjlehalvøen udfører 26 procent af borgerne frivilligt arbejde mindst en gang om måneden. Det placerer lokalsamfundet lige over gennemsnittet for Middelfart Kommune, hvor i alt 25 procent af borgerne er frivillige. Dog er det et stykke fra højdespringeren Brenderup, hvor der er tale om 37 procent.

6. Erhvervsliv

Røjlehalvøen er det lokalområde i Middelfart Kommune, hvor færrest af borgerne - i alt 15 procent - ser, at det lokale erhvervsliv bidrager til udviklingen. I gennemsnit mener 31 procent af borgerne i kommunen, at erhvervslivet i deres eget lokalområde engagerer sig og bidrager positivt.

7. Traditioner

38 procent af borgerne på Røjlehalvøen mener, at området har en eller flere vigtige traditioner. I gennemsnit ser 30 procent af borgerne i Middelfart Kommune, at deres eget lokalområde har vigtige traditioner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, sølvbryllup-segmentet og de ældre

Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Annonce