Annonce
Faaborg-Midtfyn

Sådan får du indflydelse

Du har en hel stribe af muligheder for at påvirke borgmester Hans Stavnsager og de øvrige politikere. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Som medarbejder eller borger i Faaborg-Midtfyn Kommune har du mulighed for at få indflydelse på, hvordan politikerne forvalter den fælles økonomi. Politikerne har aftalt, at den formelle 2. behandling af budgettet sker i kommunalbestyrelsen 5. november, men de regner med, at der ligger budgetaftale klar allerede 11. oktober. De er altså i de kommende uger, de store beslutninger træffes. Torsdag og fredag holdes det vigtige budgetseminar, hvor politikerne gennemgår de overordnede økonomiske rammer. Herefter begynder det politiske aftaler at falde på plads.

Annonce

1) Medarbejdere er hørt

De kommunalt ansatte bliver hørt i særlig grad, før politikerne træffer beslutninger. Så snart sparekataloget blev offentliggjort 12. august, blev medarbejderne orienteret og fik mulighed for at lave høringssvar, altså pege på fordele og ulemper ved de enkelte forslag. De ansatte har sendt i alt 86 sider med synspunkter fra institutioner, arbejdspladser og faggrupper. Medarbejder-systemet skal høres igen, når spareforslagene er blevet politisk behandlet, så kommunalt ansatte har altså flere chancer for at præge beslutningerne.

2) Ildsjælene høres

Kommunens ildsjæle, altså bestyrelsesmedlemmer i lokalråd, børnehaver, skoler, lokalråd, pårørenderåd, forsamlingshuse og alskens foreninger har særlig mulighed for indflydelse. Den form for interessenter inviteres til at sende høringssvar til kommunens budget. De har haft fra 12. august til 1. september til at komme med input. Det et blevet til en samling af tilkendegivelser på mere end 100 sider, der nu indgår i politikernes beslutningsgrundlag.

3) Dialogmøder med politikerne

Politikerne vil gerne mødes ansigt til ansigt med borgerne og høre deres bekymringer, ideer og forslag. Derfor holdes to dialogmøder, et på rådhuset i Faaborg tirsdag den 17. september kl. 19-21, og et på rådhuset i Ringe torsdag den 19. september kl. 19-21. Her kan man bare møde op og sige, hvad der ligger én på sinde.

4) Byrådsmedlemmer ved tasterne

Du kan også komme i kontakt med politikerne i en direkte debat på Facebook. Mandag den 16. september kl. 18-20 sidder 14 af kommunalbestyrelsens medlemmer klar ved tasterne og vil svare på spørgsmål og debattere med borgerne via kommunens egen Facebook-side. Den hedder selvfølgelig "Faaborg-Midtfyn Kommune". Her kan du også finde al materialet om budgettet.

5) Gå bare til avisen

Du har også en god mulighed for at få politikerne i tale via avisen. Du har sikkert set, at mange allerede har valgt at skrive læserbreve til avisen i forbindelse med spareforslagene, og måske har du også lagt mærke til den journalistiske kampagne "Vores velfærd", hvor vi opfordrer læserne til at spørge redaktionen om du ting, du gerne vil vide om det kommunale budget. Det er ikke sikkert politikerne retter sig efter det, men sådan kan du i hvert fald være med til at præge det, vi fortæller om i avisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce