Annonce
Nyborg

Sådan åbner Nyborgs skoler og børnehaver efter nedlukning

I næste uge begynder den gradvise genåbning af skolerne for 0.-5. klassetrin. Men en stor del af tiden vil eleverne skulle opholde sig udendørs. Arkivfoto: Jens Wognsen
På et ekstraordinært møde skærtorsdag godkendte Skole- og Dagtilbudsudvalget planen for den gradvise genåbning af kommunens skoler og daginstitutioner. Læs her, hvad det betyder for dit barn.

Nyborg: Hvornår åbner skolerne og daginstitutionerne igen, hvor mange børn må være samlet, og er der rent nok?

Spørgsmålene fra bekymrede forældre i Nyborg Kommune har stået i kø, efter at regeringen for nyligt besluttede sig for en gradvis genåbning af samfundet.

Både skoler, børnehaver og dagpleje har været lukket i en længere periode på grund af risikoen for smitte med corona-virus.

I Nyborg Kommune bliver der tale om en gradvis genåbning i ugen efter påske.

Alle daginstitutioner samt specialskoler åbner op igen torsdag den 16. april. Samme dag kan eleverne i folkeskolernes 4. og 5. klasser komme i skole, mens 0.-3. klassetrin må vente helt til fredag.

Beslutningen blev truffet på et ekstraordinært møde i Skole- og Dagtilbudsudvalget. Her valgte et enigt udvalg at følge anbefalingerne fra forvaltningen, der har arbejdet på højtryk for at have en plan klar på rekordtid.

- Jeg synes, det er meget fornuftigt at have fokus på, at vi skal kunne gøre det ordentligt, og at der skal være tryghed for både forældre og børn, frem for at insistere på at rulle det ud lige efter påske, siger udvalgsformand Suzette Frovin (SF).

Annonce

Stor opgave venter

Den gradvise genåbning hænger sammen med, at der stadig er en lang række praktiske spørgsmål, som skal afklares lokalt, før man er klar til at modtage børnene.

For skolernes vedkommende gælder det alt lige fra, hvordan eleverne skal møde ind på skolen om morgenen uden at overtræde myndighedernes retningslinjer om at holde afstand til koordinering af ekstra rengøring af toiletter, klasseværelser m.m.

Derudover vil medarbejderne få et lynkursus i hygiejne, såfrem det skønnes nødvendigt.

"Der er tale om en meget stor planlægningsopgave, hvor der ikke er hidtidige erfaringer at trække på, og hvor de sundhedsmæssige konsekvenser ved ikke at gøre tingene korrekt kan være store," som forvaltningen bemærker i dagsordenen til det ekstraordinære udvalgsmøde.

Skolechef Lars Kofoed lægger da heller ikke skjul på, at meget fortsat vil være anderledes - også efter den gradvise genåbning.

- Det er stadig nødundervisningsbegrebet, vi opererer indenfor. Derfor kan man ikke forvente, at børnene møder i skole og følger deres normale undervisningsskema. Jeg forestiller mig, at vi ser ind i en blanding af traditionel undervisning, udeundervisning og i det hele taget en masse udendørs aktiviteter. Så det bliver en hybrid mellem undervisning og pasning, siger han.

Som en konsekvens af behovet for planlægning på den enkelte skole vil det ikke være muligt at tilbyde fjernundervisning for 4. og 5. årgang onsdag den 15. april eller for 0.-3. årgang onsdag og torsdag.

Fjernundervisningen for 6.-9. klassetrin fortsætter imidlertid uændret, og der vil stadig være nødpasning for elever med behov allerede fra tirsdag efter påske.

Video om håndvask

Førskolebørn vil ligeledes blive tilbudt nødpasning fra om tirsdagen, men nu i samtlige daginstitutioner.

Sideløbende venter der også her de ansatte en massiv planlægningsopgave frem mod genåbningen torsdag.

Der skal ændres på de fysiske rammer, organiseres børnegrupper, laves nye bemandingsplaner og vejledninger for hygienje og rengøring samt fjernes legetøj. Blandt meget andet.

For perioden for genåbningen gælder der, at alle forældre vil blive bedt om at melde det konkrete og præcise behov for pasning ind så hurtigt som muligt.

Derudover vil samtlige forældre få tilsendt en video om håndvask, og man opfordres til at øve det sammen med sit barn.

Den ekstra rengøring i børnehaver og vuggestuer står kommunes eget serviceteam for.

Det omfatter alt fra borde og stole til toiletter, håndvaske, puslepladser og håndtag. Samt naturligvis legetøj i brug, der skal vaskes af hele to gange dagligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Drab på George Floyd: Massivt fremmøde til solidaritets-demonstration i Odense

Odense

Æggekagen vender tilbage: Tidligere medarbejdere går sammen og genrejser Carlslund efter corona-konkurs

Annonce