Annonce
Fyn

Så venter lærebøgerne: Tal- og ordblind fik sin studieplads

Brian Albers, 42 år, er både ord- og talblind. Han har gennem flere år kæmpet sig til en studentereksamen, og er netop blevet optaget på uddannelsen inden for jordbrugsteknologi. Foto. Birgitte Carol Heiberg
42-årige Brian Albers fra Odense er både tal -og ordblind, og vejen frem til at søge optagelse på en videregående uddannelse har været lang og kringlet. Nu er han kommet ind på det studie, han mest havde ønsket sig.
Annonce

Fyn: Den 42-årige Brian Albers fra Odense sad sent mandag aften klar ved computeren. Da han efter midnat kunne logge på for at se, om han var blevet optaget på ét af de to ønsker for videregående uddannelser, han har kvalificeret sig til, var der yderligere ventetid.

Men omkring en halv time efter midnat kunne han ånde lettet op, og nervøsiteten var på et øjeblik vendt til begejstring og glæde.

- Jeg er kommet ind på studiet for jordbrugsteknologi, fortæller Brian Albers tirsdag morgen efter nærmest bare få timers søvn.

For Brian Albers, der kommer fra Bylderup Bov i Sønderjylland og har boet i Odense siden 2013, er det en milepæl af de store, for der har været lang vej, fordi han ikke kun er ordblind, men også talblind.

- Jeg er stolt. Totalt stolt over, at jeg er kommet så langt, som jeg er, siger en næsten rørt Brian Albers.

Han havde søgt studiet for jordbrugsteknologi som førsteprioritet, og laborantuddannelsen som andenprioritet, begge på UCL (University College Lillebælt) i Odense.

Annonce

Skjulte sin ordblindhed

Allerede i folkeskolen vidste han, at han var ordblind. Det var der bare ikke andre, der gjorde.

- Jeg følte mig dum og anderledes i folkeskolen, og jeg havde ikke særligt gode karakterer. Men jeg fortalte aldrig nogen, at jeg var ordblind, for jeg var flov over det, og jeg var god til at skjule det, forklarede Brian Albers det forleden i avisen, inden han vidste, han er blevet optaget på drømmestudiet.


Jeg er stolt. Totalt stolt over, at jeg er kommet så langt, som jeg er.

Brian Albers, Odense.


I folkeskolen vidste han ikke, at han også var talblind, og det var først langt senere i livet og mange nederlag senere, han fandt ud af. Han måtte omkring uddannelsen som bager først, og selv over for vennerne skjulte han, at han var ordblind.

- Når vi gik på McDonald's troede mine venner altid, at jeg elskede cheeseburgere. Men når jeg altid bestilte cheeseburgere var det, fordi jeg på skiltet ikke kunne læse, hvad jeg ellers kunne få, erindrer han.

Nu bestiller han ikke længere cheeseburgere.

Annonce

Farens inspirerende ord

At han efter sommerferien kan begynde på UCL på drømmestudiet takker han blandt andet VUC i Odense og Nyborg for. En chef i et cateringfirma opfordrede ham til at tage ordblindeundervisning, og efter at have taget 9. klasse og 10. klasse for blinde på VUC var udfordringen en studentereksamen.

Det var også på VUC, at han blev testet for talblindhed. Testen bekræftede det, og når han står frem og fortæller om det er det også i håb om, at andre kan lade sig inspirere til at tage kampen op og læse videre.

Studentereksamenen kom hjem for godt en måned siden, og huen med sin fars navn på bagsiden passes der godt på. For Brian Albers var det naturligt at sætte sin fars navn og ikke sit eget, for faren har altid lært ham at kæmpe, og kæmpe videre. Præcis som han har gjort.

Brian Albers, 42 år, valgte at sætte sin fars navn på sin studenterhue, for faren har altid lært ham at kæmpe og kæmpe videre. Det er præcis, hvad han har gjort, og nu har ført til en studieplads i jordbrugsteknologi på UCL i Odense. Foto. Birgitte Carol Heiberg

Med farens død i 2003 af cancer og morens død i 2009 ligeledes af cancer var for ham dengang sparket til at gøre noget ved sit liv. Og det er det, han er godt i gang med, og nu tager endnu et skridt til.

- Jeg ved, mine forældre ville være stolt af mig i dag, og nu venter et helt andet miljø og uddannelsesniveau for mig, siger en glad Brian Albers.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Ubudne gæster på Enghavevej

Sydfyn For abonnenter

Beskylder søfartsmuseum for at være uprofessionelt: Brug Facebook til at formidle historie - ikke private holdninger

Annonce