Annonce
Sydfyn

Så var den gal igen: Svømmehal måtte lukke på grund af afføring i samtlige bassiner

Efter et større rykind tirsdag gik personalet i gang med at gøre rent og rydde op - og så blev de tilbageværende gæster sendt hjem. Og med god grund. Foto: Lasse Hansen
Svendborg Svømmeland måtte tirsdag aften sende alle gæsterne hjem, efter at der var blevet spottet afføring i vandet i alle fire bassiner. Også for små tre uger siden måtte svømmehallen lukke af samme årsag, og procedurerne vil nu blive gennemgået i et forsøg på at undgå gentagelser.

Svendborg: Uheldigt med uheldigt på.

Det er der overordnede budskab fra lederen af Svendborg Idrætscenter, Brian Schaltz, efter at der tirsdag aften blev fundet afføring i vandet - præcis som det var tilfældet fredag 23. juli.

- Det er uheldigt, at det sker to gange med så kort mellemrum, siger Brian Schaltz, der peger på nok et eksempel på, at skæbnen har været svømmehallen unådigt stemt.

Annonce

For mens ved juli-udslippet var det store bassin og aktivitetsbassinet, der blev fundet afføring i, så var spredningen denne gang mere omfattende, eftersom også soppebassinet og helsebassinet var ramt.

- Det er også enormt uheldigt, at forureningen har ramt alle fire bassiner, lyder det fra centerlederen, der afviser, at der er andet i spil.

- Det er ikke vores opfattelse, at nogen gør det her med vilje. Det har vi ingen indikationer på overhovedet - vi har bare været enormt uheldige, siger Brian Schaltz.

Stort rykind

Han forklarer, at svømmehallen tirsdag eftermiddag havde et stort rykind.

- Når vi har det, koncentrerer vi os om sikkerheden, og da der kom et pusterum kort før klokken 18, gik personalet i gang med at rydde op og gøre rent i baderum og så videre. Og da de skulle fjerne noget legetøj fra soppebassinet, opdagede de, at der var lort i vandet - for nu at være bramfri, siger han.

En hurtig inspektion afslørede, at der også var synlige spor af afføring i de øvrige bassiner, og så blev gæsterne, som der på det tidspunkt var 30-35 af, bedt om at fortrække. Ligesom den dårlige nyhed blev lagt ud på Facebook.

- Vi er enormt kede af det, for der kom for eksempel en familie helt fra Nordlangeland. De havde ikke set, at vi havde været nødt til at lukke, siger Brian Schaltz, der afviser, at det kunne komme på tale at bøje reglerne.

- Vi er nødt til at følge procedurerne og kan ikke gå på kompromis med sikkerheden, for hvis folk bliver syge, er det en kæmpe skandale, siger han.

Annonce

Ingen mistænkte

Det er helt umuligt at sige noget om, hvem der kan stå bag udslippet, oplyser Men Brian Schaltz. Som dog vurderer, at der ikke nødvendigvis er tale om flere personer, eftersom mange gæster bruger alle fire bassiner.

Ergo kan afføringen stamme fra en enkelt person, og Brian Schaltz beretter også, at der ikke tale om en hundredeårshændelse.

- Jeg har talt med vores tekniske serviceleder, som fortæller, at det ikke så usædvanligt endda. Forskellen er bare, at vi tidligere nøjedes med at sætte et skilt op og sende gæsterne hjem, mens vi i dag melder ud på de sociale medier. Så det er meget mere synligt, når det sker i dag, siger han.

Annonce

Proceduregennemgang

Endelig oplyser Brian Schaltz, at svømmehallen genåbnede onsdag, og at de to episoder trods alt giver stof til eftertanke.

- Det er klart, at når det sker to gange på så kort tid, så bør vi kigge på, om der er noget, vi kan blive bedre til. Om vi kan vejlede bedre om, at for eksempel babyer skal have ble og blebuks på. Så vi vil gennemgå vores procedurer, for de her episoder er trælse for alle. Der er ingen vindere, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

To nye forvaltninger på vej i Odense giver ekstra millionudgifter: Nu skal byrådspolitikere gå ned i løn

Erhverv For abonnenter

Julestjerner koster ekstraregning på 1,5 million for gartneri: Jeg starter hver morgen med at tjekke el- og gaspriserne

Odense

E20: Væltet trailer spærrede motorvejen

Fyn

Vil styrke havmiljøet: Nationalpark i Lillebælt - slut med at trawle i Lillebælt, Storebælt og Langelandsbælt

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

GOG For abonnenter

GOG: Han er bedst når det hele brænder på

OB

Han er meget imponeret over Randers kontinuitet og kultur: OB's Mads Frøkjær: Mange kan lære meget af Randers

GOG

Kampen minut for minut: GOG mødte Mathias Gidsels barndomsklub fra Skjern på den store scene

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Erhverv

Minister om trawlfri zone: En hjælp til fiskerne

Nordfyn For abonnenter

Overbelastede kloakker sætter huse i Skamby under vand: I maj stod der 18 centimeter vand i kælderen hos Anders

Assens

Oles navn blev læst højt som det allersidste: Ildsjæl bag Ørsted Børnehus skal i byrådet

Annonce