Annonce
Nyborg

Så ta'r vi jernhesten frem: Store planer for cykling i Nyborg

Næstformand i Erhvervs- og Udviklingsudvalget, Martin Stenmann (S), turistchef Sanne Andreasen og udvalgsformand Peter W. Mollerup (V) er sammen med en arbejdsgruppe klar til at hoppe i sadlen for en kommunal cykelstrategi. Her gør de holdt på tre af Nyborgs bycykler. Foto: Klaus Wind

Alle forligspartier er i sadlen for at rulle en cykelstrategi ud for Nyborg Kommune. Her er flere cykelstier, flere cykelpumper og flere cyklende turister en del af planen. Også Tour de France-feltet er med i overvejelserne.

Nyborg: På med hjelmen, op på cyklen og så derudad med vind i håret og vand i øjenkrogene.

Cyklen er i fulde omdrejninger både i arbejdsliv og fritid, og det skal udnyttes både kommercielt og for at styrke både sundhed og velvære blandt borgerne. Her er politikerne i pedalerne og klar til at stramme kæden for at sætte gang i en samlet cykelstrategi for Nyborg Kommune. Samtidig skal byen være klar til at profilere sig, hvis Tour de France-feltet med tilhørende karavane ruller hen over Danmark i 2021.

- Stat og region har postet penge i at forfølge målet. Sker det, kommer feltet formentlig til at starte i København og kører så gennem Nyborg på vej vestpå. Her skal vi være klar, bemærker udvalgsformand Peter W. Mollerup (V).

To hjul er populært

Anne Dyrhøj (V) og Jacob Nilsson (V) fostrede ideen om en samlet cykelstrategi under budgetforhandlinger i fjor. Erhvervs og Udviklingsudvalget har nedsat en arbejdsgruppe, som skal tænke tanker og formulere de første tryk på pedalerne mod en formuleret strategi. Den skal sikre, at Nyborg Kommune fremadrettet understøtter visionen for cyklisme, herunder cykelturisme i hele kommunen.

- Cyklen er populær. Vi kan se det på turismen og i folks fritid, hvor folk benytter cyklen til at kombinere sundhed og afslapning, fremhæver udvalgsformand Peter W. Mollerup (V).

Han påpeger samtidig, at Nyborg skal være en god cykelby og helt fremme, når det gælder de to-hjulede. Samtidig er bæltbyen et perfekt afsæt for at komme ud i den østfynske natur, hvad enten det er langs Storebælt eller det er op og ned ad bakke i det åbne land.

- Vi skal være mere bevidste om cykelturismen og være klar til at modtage dem. Derfor er gode cykelforhold for både borgere og turister en god investering, påpeger udvalgsformanden og tilføjer:

- Samtidig betyder satsning på cykelturisme også mange sideeffekter. Det kan være luksuscykelophold, som vi ser i andre lande, hvor turisterne får transporteret bagagen rundt mellem de daglige cykelture på cykelferien. Her skal vi have lavet et rutenet, men i samarbejde med de øvrige fynske kommuner, som i samarbejdet "BikeIsland".

Annonce

Slut med slingrekurs

Projekt "Mod en cykelvenlig by", som er en del af strategiske udviklingsplan for Nyborgs bymidte, skal der også indgå i en samlet cykelstrategi for kommunen. Det skal være nemmere at tage cyklen, der skal være flere pumper i bybilledet, som kan levere nødvendig luft til flade cyklister og ikke mindst bedre parkering til cyklerne. Samtidig skal der også være flere cykelstier i det åbne land og måske i første række ved Storebælt.

- Vi har det hele i kommunen. Men vi er nødt til at have en strategi, så vi ikke zig-zagger derudad, fastslår udvalgsformanden.

I Kina er der anslået over en mia. cykler. Færre kan dog gøre det i det østfynske. Arbejdsgruppen lægger nu op til en strategi, som skal få folk op på cyklerne - og flere to-hjulede i gadebilledet og i det åbne land. Allerede nu er der parkeret et kontingent forårsgrønne bycykler, som byder sig til foran turistkontoret på Torvet. Velsmurte og klar til at køre i alle retninger.

Indtil videre kan strategien rulle omkostningsfrit og på frihjul. Det bliver så op til politikerne under de kommende budgetforhandlinger at finde penge til vejen mod flere cyklister i Nyborg Kommune.

Annonce
Odense For abonnenter

Vild kokain-variant skaber alvorlige problemer i Odenses gader: - Folk bliver sindssyge i hovedet af det

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Se billederne: Folk kom langvejs fra til indvielsen af Fyns største bikepark - skal sætte nye standarder

Erhverv For abonnenter

Bitcoin-pioner i Schweiz køber Sarahs drøm om at støvsuge verdenshavene for mikroplast

Faaborg-Midtfyn

Anitas græskar var 20 kilo tungere end forventet: Måtte alligevel nøjes med ottendepladsen

Odense

Ældgammel ro-tradition genopstod på Odense Kanal: - Det handler om fællesskab og forpligtelse

Assens

Andreas kan cykle mere sikkert i skole på ny dobbeltrettet cykelsti forbi fynsk slot: - Det var et væmmeligt sted

Odense Håndbold For abonnenter

Odense Håndbold skal ramme topform i Champions League - storholdet Györ og Anne Mette Hansen venter i Gudme

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Sport For abonnenter

Søndagsnavne - med søstrene Iversen, Kasper Schmeichels smuttur og GOG som vært

Erhverv

Populær kro lander solidt overskud trods flere måneders nedlukning: - Vi har eddermame knoklet for det

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Kerteminde

Christina blev træt af lang transport og udfordrende arbejdstider: Nu åbner hun sin egen frisørsalon

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Aggressiv vildkat jagter kvarterets andre katte: Har brugt over 10.000 kroner på operationer til sin 11 år gamle kat

Assens

To eksplosionsbrag på kort tid: - Det er klart, man bliver forskrækket

Annonce