Annonce
Faaborg-Midtfyn

Så tæt på enden som aldrig før: Dagli'Brugsen i Millinge kæmper for overlevelse

Bent Andersen (t.h.) og Orla Møller erkender, at udviklingen går mod, at mange butikker må dreje nøglen i de mindre byer. - Men der er ikke nogen, der siger, at vi ikke må kæmpe mod den naturlige udvikling. Og det er i hvert fald for sent at kæmpe for det, når butikken først er lukket ned, er de enige om. Foto: Maria Retoft Pedersen
Det er sidste chance for at hæve omsætningen i butikken i Millinge, der har eksisteret siden 1899. Ellers må den lukke.

Millinge: "Desværre er din/vores brugs så tæt på enden som aldrig før, så det kan være uansvarligt at fortsætte. Det er besluttet, at hvis omsætningen ikke stiger væsentligt de kommende måneder, så lukker Brugsen."

Så kontant er meldingen fra bestyrelsen bag Dagli'Brugsen i Millinge forud for årets generalforsamling, der finder sted 25. april klokken 19.30 i Svanninge Sognegaard.

- Vi vinder markedsandele og ligger på et godt indeks, men det er bare ikke nok til, at det står mål med udgifterne, uddyber uddeler i brugsen gennem 35 år, Orla Møller.

Ud af de seneste fem regnskabsår har kun et enkelt år givet plus på bundlinjen.

- Det her er det allersidste skud, vi har i bøssen. Det er klart, at vi kan ikke blive ved med at styre ud over afgrunden, tilføjer formand for brugsforeningen Bent Andersen.

Vi har rigtig mange gode, trofaste kunder. Men vi skal bare bruge endnu flere, og kundegrundlaget er til, at brugsen kan fortsætte, hvis lokalbefolkningen vil. Det er kunderne, der skal redde butikken nu.

Orla Møller, brugsuddeler.

Hvis kunderne vil

Brugsens personale og bestyrelse har gennem de seneste år arbejdet hårdt på at få endnu flere til at handle i den lokale dagligvarebutik. Blandt andet er der delt breve ud i samtlige postkasser i Faldsled, Millinge og Svanninge. Derudover har bestyrelsen også undersøgt muligheden for fusion med brugserne i henholdsvis Faaborg, Ringe og Haarby, men de har alle takket nej.

- Vi har rigtig mange gode, trofaste kunder. Men vi skal bare bruge endnu flere, og kundegrundlaget er til, at brugsen kan fortsætte, hvis lokalbefolkningen vil. Det er kunderne, der skal redde butikken nu. Lige nu omsætter vi for godt 10 millioner, og vi skulle gerne op på 12 millioner eksklusive moms, siger Orla Møller.

Bent Andersen har lavet sit eget lille regnestykke.

- Der er omkring 700 husstande i Svanninge, Millinge og Faldsled, hvis alle handlede her for 20.000 om året - det svarer til 55 kroner om dagen - ville det give os en omsætning på 14 millioner kroner, og så ville det endda se rigtig fornuftigt ud, siger han.

Dagli'Brugsen i Millinge er hvert år vært ved arrangementer som fastelavnsfest, juletræsfest, høstmarked mm. Og i den seneste kundetilfredshedsundersøgelse fra Coop i april 2018 landede brugsen i Millinge på indeks 88. Det er dobbelt så høj en score, som Coop i gennemsnit opnår i butikkerne på landsplan.

- De, der kommer her, er glade for at komme her. Det, der er vanskeligt for os, er at få fat i dem, der ikke handler her i forvejen, siger Orla Møller.

Annonce

Uvis tidshorisont

Lige nu står butikken i et vadested. Sidste år varslede Coop, at Dagli'Brugsen i Millinge skulle stille en bankgaranti, hvilket ikke var eller er muligt for butikken at honorere. Kravet er dog ikke blevet effektueret, da butikken løbende siden har været i forhandlinger med Coop. Derudover kan revisionen ikke godkende regnskabet for 2018, da aktiverne ikke kan dække gælden, som det ser ud nu.

- Vi skal igen have et møde med Coop, og inden da kan vi ikke sige noget om, hvordan tidshorisonten ser ud. Men vi skal kunne præsentere et godkendt regnskab senest med udgangen af 2019, siger Bent Andersen.

Orla Møller har stået i spidsen for Brugsen i Millinge i 35 år, men til januar går han på pension.

- Dengang jeg kom hertil, sagde folk, at inden for fem år ville det være overstået. Det er trods alt 30 år siden nu. Men det kunne da være sjovt at kunne give nøglerne videre til en anden, når jeg takker af, siger Orla Møller.

Brugsforeningens formand, Bent Andersen, håber, at lokalbefolkningen vil dukke op på generalforsamlingen og være med til at sprede budskabet, hvis den lokale butik skal overleve.

- Når Orla stopper, skal vi ud og undersøge markedet og se, hvordan vi kommer videre herfra. Men får vi ikke driften op at køre inden da, så bliver det jo slet ikke nødvendigt at ansætte en ny, siger han.

Efter generalforsamlingen i Svanninge Sognegaard er Brugsen vært ved et lettere traktement samt kaffe.

Påsken har været god i Dagli’Brugsen Millinge, men de positive takter skal gerne fortsætte, for at Millinge fortsat kan have en dagligvarebutik. Foto: Maria Retoft Pedersen
Annonce
Fyn For abonnenter

Corona er en god forretning: Carelink har fået knap en halv milliard i betaling for kviktest i Syddanmark

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Drama da bil kørte i lystbådehavnen: To unge gutter reddede ældre mand fra druknedøden

Odense For abonnenter

Direktør med barsk kritik af Odense Kommune: - Afregningen er langt ude over social dumping

Odense

Er du ikke blevet vaccineret endnu?: Fra næste uge falder antallet af vacciner markant

Sport

Jan fra Assens har fulgt landsholdet siden begyndelsen af 1980'erne: Kampen mod russerne var den bedste

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Sport

Hjulmand punkterer tesen om Andreas Christensens manglende vildskab: - Han er en af de bedste

Sydfyn

51-årig mand skal fire år i fængsel: Voldtog sin egen datter

Kultur

Barchef lovede gratis omgang for hvert mål: Måtte forære over 1000 fadøl til euforiske fans

Odense

- Tak, du har reddet mit liv: Thormod var fanget i sit eget hjem, indtil en engel kom forbi

Erhverv For abonnenter

Finn og Hanne genopliver asparges-eventyr: Vil dyrke luksus-asparges til gourmet-restauranter og supermarkeder

Navne

Landsholdsbus stoppede foran rådhus - borgmester bød på 'russisk salat': Folk vinkede til overraskede passagerer

Annonce