Annonce
Middelfart

Så skete det: Stor luns af klint er styrtet i Lillebælt

Regnen har taget en ordentlig bid af det afspærrede område ved Gals Klint. Foto: Jonathan Møller Nielsen
For tre dage siden afspærrede skovfogeden en strækning af Gals Klint på grund af fare for jordskred. Nu er en større del af klinten styrtet i havet.

Middelfart: Næste gang, du lægger vejen forbi Gals Klint, vil du nok føle, at der mangler noget.

For et større stykke af den strækning, der i søndags blev afspærret på grund af fare for jordskred, er nu styrtet i havet.

Skovfoged Dan Jensen opdagede jordskredet onsdag morgen. Grunden, til at strækningen blev afspærret søndag, var, at der var slået revner i jorden nær ved skræntens kant. Derudover havde der været mindre jordskred.

Da avisen talte med kommunens geolog og skovfogeden mandag, var deres forventning, at revnerne udgjorde en risiko for yderligere skred. Det er netop ved revnerne, at klinten nu er knækket.

- Alt det uden for revnerne er styrtet i havet, siger Dan Jensen til avisen onsdag.

Det er ifølge kommunens geolog de store mængder regn, der får klinten til at skride. Nu ligger en stor bunke jord og træer nu nede i vandkanten.

- Det var rigtig godt, at vi fik spærret af derude, konkluderer Dan Jensen.

En større luns af de afspærrede område ved Gals Klint ligger nu i Lillebælt. Foto: Jonathan Møller Nielsen

Rekordvåd februar

Den februar, der nu går på hæld, har været den vådeste nogensinde målt i Danmark.

Ifølge tal fra DMI har Middelfart Kommune fået 121,2 millimeter regn i løbet af måneden. Det er mere end februar-nedbøren for de tre foregående år lagt sammen.

De store mængder regn fik mandag natur- og miljøchef ved Middelfart Kommune Hanne Laursen til at opfordre borgerne til at passe på i naturen.

- Vi gør, hvad vi kan, for at spærre af, hvor vi opdager, der kan være noget, men vi kan jo ikke garantere 100 procent, så det er ens eget ansvar at holde øje med, hvor man færdes og have respekt for, at tingene ikke er, som de plejer at være, sagde hun til avisen mandag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

3.g-klasse blev landskendt efter at have klaget sin nød: Onsdag jublede og festede de efter nyhed om studenterkørsel

Annonce