Annonce
Sydfyn

Så skete det igen: Ukrudtsbrænder skyld i brand

Brandvæsenet rykker ud til flere og flere brande forvoldt af ukrudtsbrændere. Netop nu er naturen knastør. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Endnu en gang kan Fyns Politi konstatere, at mange ikke har styr på ukrudtsbrændere, og onsdag over middag gik der ild i skur i Strandhuse i Svendborg.

Det er lige før, at der kun er en skuldertræk til overs for det hos Fyns Politi, når der kommer en melding om ild på grund af en ukrudtsbrænder.

- Det er endnu én i rækken, konstaterer vagtchef Milan Holck Nielsen, Fyns Politi.

Og denne gang var det i Strandhuse i Svendborg, at en tilsyneladende uforsigtig borger svingede lidt for meget med ukrudtsbrænderen eller måske havde glemt, at når man er færdig med at bruge den er den stadig meget varm.

For klokken 13.19 kom meldingen om ild i skur, og selv om det ikke var nogen voldsom stor brand og man generelt tager alle anmeldelser alvorligt kan vagtchefen blot konstatere, at det var endnu en gang en ukrudtsbrænders skyld.

- Der er al mulig god grund til at være forsigtig med ukrudtsbrændere, lyder rådet fra vagtchefen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce