Annonce
Odense

Så skal der sorteres: Ny affaldsordning rulles ud i Odense

Sådan så det ud, da de første nye affaldsbeholdere, blev afleveret i Odense mandag. Pressefoto
Restaffald, bioaffald, papir og småt pap samt glas og metal. Det er de kategorier, Odenses borgere fremover skal sortere deres affald i. Familien Jensen i Odense var de første, der tog nye beholdere i brug.
Annonce

Mandag blev de første nye skraldespande afleveret på Stigevej i Odense. Familien Jensen blev den første familie, både på Stigevej og i hele byen, der fra nu af skal til at sortere deres affald i langt højere grad end tidligere.

Mandagens aflevering af nye affaldsbeholdere til blandt andet familien Jensen markerer startskuddet på den nye affaldsordning, som har været flere år undervejs. Både nationale og europæiske mål dikterer, at alle danske kommuner i 2022 skal genbruge mindst 50 procent af husholdningsaffaldet.

Med den nye ordning er Odense nu tættere på at leve op til det mål - og ikke mindst kommunens egen vision om at være bæredygtig.

Miljøet er den helt store vinder i den nye affaldssortering. Ifølge Miljøstyrelsen vil man hvert år kunne spare 589.000 tons CO2-udledning, hvis alle danskere sorterer deres affald.

Det kommer til at tage cirka et år, før alle Odenses husstande er omfattet af den nye affaldsordning. Pressefoto
Annonce

Implementering vil tage et år

- Vi tager hul på et nyt affaldskapitel i Odense. Implementeringen af den nye affaldsordning er den største opgave, der hidtil har været indenfor affaldsområdet i Odense Kommune, fortæller Thomas B. Jørgensen, direktør for Odense Renovation i en pressemeddelelse.

Og det er en stor opgave, Odense Renovation står over for. Der er 97.000 husstande i Odense Kommune, som alle skal have skiftet affaldsbeholdere, og derfor forventer Odense Renovation, at der går cirka et år, inden hele kommunen er omfattet af den nye affaldsordning.

Derudover er flere skraldebiler blevet udskiftet til tokammer-biler, som kan tømme de nye affaldsbeholdere, som er delt op i flere rum til de forskellige typer af affald. Dermed giver den nye ordning ikke flere affaldsbeholdere på grunden.

Du kan se, hvornår din husstand overgår til den nye ordning på www.odenserenovation.dk/dato-ny-affaldsordning

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn For abonnenter

Kvaler for S

Annonce