Annonce
Debat

Så røg proppen af flasken i Odense

Synspunkt: Hvor er det dejligt at læse siden med meninger i Fyens Stiftstidende nu, hvor politikerne kender valgets resultat. Dejlig fri for uholdbare løfter og varm luft og bla. bla bla. Nu hører vi ikke mere fra dem på disse sider før end til folketingsvalget om ca. to år. Det ville ellers være rart, hvis enkelte vil svare på nogle af de spørgsmål, som stilles imellem valgene fra forskellige debattører i Fyens Stiftstidende, men det har vi stort set til gode. Jeg håber dog på, at Borgmesteren svarer på læserbrevet fra 22. november af Flemming Kjærsgård Johansen, som opridser spørgsmål om kommunens økonomi. Lur mig om det sker?

Og så røg ”proppen ellers af flasken”! Reza Javid undsagde aftalen fra valgnatten, men fastholder sin stemme til borgmesteren. Han søger altså ikke en lokumsaftale. Bl.a. Søren Windel, som står med to rådmandsposter, kaster sig rasende over, at stakkels Javid har fortrudt sin underskrift på valgnatten. Susanne Crawly går helt op i det røde felt og konstaterer grædende, at nu er Odense også en cirkusby, hvor man kan ikke regne med en underskrift. Før fruen dejser helt om på taget, skal man da ikke langt tilbage i hendes embedstid for at finde cirkus i hendes økonomiske styring af sit rådmandsområde.

Men kære politikere, I fik en særdeles fin aftale på valgnatten, og den var I selvfølgelig bange for skulle blive ændret, men Reza Javid er overordentlig nobel og reel politiker. Han repræsenterer en stor befolkningsgruppe i Odense, men blev ikke belønnet for det af borgmesteren. Nogle har i pressen benævnt sagen som en børnehave. Mit politiske tilhørssted ligger langt fra Javids, så ikke derfor, men tag nu at tænk efter, hvad det var Javid egentlig sagde! Pas så på, at det ikke er jeres holdninger, som kan gøre Odense til en cirkusby.

Annonce

Som jeg læser den første aftale, den med underskrifterne, forsøgte borgmesteren at snyde Javid til at skrive under på en dårlig aftale, som ikke stod mål med de vælgerantal, Javid repræsenterede, og det gik formentlig op for ham hen på morgenen. Så er der jo stadigvæk tid til justeringer, og lad så være med at hyle op om redelighed. Borgmesterens to ekstra rådmænd kendte vælgerne ikke til på valgdagen. Redelighed?

Hvad er det i øvrigt for en holdning, at byrådets nye sammensætning med djævelens vold og magt skal hastes igennem om natten af en flok trætte politikere? Politikerne vil så gerne vise handlekraft, men om vi kender konstitutionen af byrådet en dag før, det kan da kun være medierne, som kappes om at komme først med historien. Bemærk at den endelige godkendelse af byrådet sker først om ca. en måned, så der er god tid. For Peter Rahbæk er det under alle omstændigheder lidt sent at vise handlekraft endsige ydmyghed efter at have tabt ca. 60 procent af sine personlige stemmer.

Det, der er sket, er jo blot, at Reza Javid fik lidt mere tid til at tænke uden det gruppepres, han formentlig var udsat for om natten. Det viste sig jo, at der var andre muligheder, da han fik det undersøgt noget grundigere, og mon ikke mange politikere ude i landet ville ønske at kunne lave nattens forpligtende underskrifter om? Dette hastværk tjener ikke demokratiet til ære, vi er netop ikke en cirkusby.

Det vi oplevede i Kerteminde for rullende kameraer fra TV1 og TV2 var god underholdning, hvor der sad et medlem fra DF, som var tungen på vægtskålen, godt klemt fast, så han ikke kunne komme ud at lave ulykker. En borgmester, som opgivende konstaterede, at nu sidder Kerteminde igen ”med lorten”. Det var bare godt show, men det viser samtidig svagheden ved at ligge under for medierne. Det skal ikke være skuespil, men reelt politisk håndværk.

Annonce
Nordfyn For abonnenter

Aktindsigt afslører: Nordfyns Kommune hjælper kæmpe kvægfarm tæt på Odense Fjord gennem kattelem

Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Balladen om Killerup fortsætter: Erhvervsmand vil frifindes for injurier og fremlægger hidtil ukendte tal

Odense For abonnenter

Julen er reddet: Mor og datter stod frem med deres historie - dagen efter sendte en fremmed læser dem penge - Jeg græd af taknemlighed

Odense

Flot at se på: Juletræet tændes søndag

Erhverv For abonnenter

Martin fra Svendborg satte en dåse tun til salg for 35 kroner: Den blev solgt - nu lever han af det

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Kultur For abonnenter

Torsdag med flammende hjerter: Folkeklubben debuterede på Magasinet med maner

Navne For abonnenter

Parat til at tage kampen op for sine elever: Ny hæderspris til gymnasierektoren fra Nyborg

Assens

Coronaramt familie kommer med opråb efter smitteudbrud i byen: - Hjælp hinanden i stedet for at dømme hinanden

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Assens

22 højteknologiske lysmaster udsat for hærværk på ny cykelsti til 16,5 millioner: - Det er på godt dansk træls

Erhverv For abonnenter

'Hemmelig' virksomhed i Odense har arbejdet på stik-fri blodsukkermåler i 15 år: Er stadig ikke på markedet

Fyn

Uden ham ingen revy i Kerteminde: Derfor skal Mads Nørby være Årets Fynbo

Annonce