Annonce
Assens

Så omfattende er ødelæggelserne efter seriehærværk: - Der venter et gedigent erstatningskrav

Så omfattende er ødelæggelserne efter seriehærværk i Glamsbjerg i weekenden. Fotos: Stephanie Lykke Melander/Niels Holm
Beboerne i et boligkvarter i Glamsbjerg vågnede lørdag op til massive ødelæggelser i haver og indkørsler.

Glamsbjerg: En 54-årig mand kontaktede natten til lørdag Fyns Politi, da han konstaterede, at flere biler var punkteret på Syrenvænget i Glamsbjerg, flere sidespejle var ødelagt, flere postkasser var ødelagt og et legehus var væltet.

Også en vejtavle med gadenavn var ødelagt.

Efterfølgende er det strømmet ind med lignende anmeldelser om hærværk på Gyvelvænget, Tujavænget, Hybenvænget og Hasselvænget.

Annonce

Det afslører døgnrapporten over weekendens hændelser udsendt af Fyns Politi mandag formiddag.

I alt 11 hændelser er anmeldt. Udover smadrede legeredskaber og postkasser var en havelåge ødelagt, en løbecykel var sparket skæv, en sølvgrå VW Touran havde fået sin bagrude knust, og nakkestøtterne var forsvundet derfra.

Erstatningskrav

En Opel Mariva havde fået sit venstre bagdæk punkteret, en Suzuki Wagon havde fået ødelagt klappen til benzindækslet og begge sidespejle på en Citroën DS3 var blevet fjernet, mens bagerste vinduesvisker var ødelagt og venstre fordæk var punkteret. Derudover havde en rød Fiat Punto fået punkteret tre af sine dæk.

Desuden var en rollator fra Gyvelvænget blevet flyttet over til naboen, og det ene af rollatorens hjul var brækket af.

Politikommissær Milan Seyfabad fra Fyns Politi kan umiddelbart ikke se, at politiet har nogen spor at gå efter i sagen.

Han opfordrer til, at borgere tipper politiet via telefonnummer 114, hvis man har oplysninger, der kan bidrage til sagens opklaring.

Han beskriver seriehærværket som "systematisk" - og han kan ikke selv mindes noget lignende i det omfang.

- Jeg vil gerne komme med en appel til gerningsmændene om, at hærværk ikke kan betale sig. Der er et gedigent erstatningskrav, der ligger og venter med de summer, det løber op i, siger politikommissær Milan Seyfabad.


Jeg vil gerne komme med en appel til gerningsmændene om, at hærværk ikke kan betale sig. Der er et gedigent erstatningskrav, der ligger og venter med de summer, det løber op i

Milan Seyfabad, politikommissær


Annonce

En trist hobby

Stephanie Lykke Melander var en af dem, der fortalte om hærværket på sociale medier.

- Nu er jeg ret muggen. Nu må I forældre tage en snak med jeres unge mennesker, som render ude efter mørkets frembrud, skrev hun blandt andet i den lokale facebookgruppe for Glamsbjerg.

Hun fortalte, at hærværket blandt andet gik ud over hendes treåriges datters løbecykel og legehus, der var tippet rundt, og cyklen var sparket skæv.

Opslaget satte en heftig debat i gang. Mandag formiddag er hun med egne ord imponeret over det fællesskab, som hændelserne har skabt, fortæller hun til Fyens Stiftstidende.

- Og vi bliver som naboer gjort opmærksomme på at passe på hinanden. Hvordan vi skal komme det her til livs? Det ved jeg ikke. Jeg kan kun forstille mig, at det er nogle drenge på 16-19 år, som keder sig bravt her i coronatiden. Jeg håber, de snart får en anden, knap så trist hobby, mener hun.

Hvad skal fem nye betjente lave?

Til sommer åbner Fyns Politi en nærpolitistation i Assens med en åbningstid på minimum 15 timer om ugen og en bemanding på mindst fem betjente.

Fyns Politi har endnu ikke fortalt, hvad betjentene skal beskæftige sig med.

Derfor er Fyens Stiftstidende øjeblikket i gang med at lave en to do-liste, der skal overrækkes politiledelsen.

Og vi er på udkig efter alle gode input. Send gerne dit punkt til do to-listen til dako@fyens.dk. Eller lav en kommentar under artiklen på Fyens.dk. Så tager vi dit input med videre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense Håndbold For abonnenter

Eks-landsholdsspiller før Odenses semifinalebrag: - Jeg havde drømt om en større rolle

Annonce