Annoncørbetalt indhold

Så nemt kan du anlægge dine egne blomsterbede

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Blomsterbede kan live enhver have op, og så er det jo også godt for f.eks. sommerfuglene og bierne. Går du og drømmer om at anlægge bede i din have? Her får du en række tips til, hvordan du kan gøre det på en nem måde.


Annonce

Hvornår bør du anlægge dine bede?

Det er smartest at anlægge dine bede i forårsmånederne, hvor jorden er til at arbejde med. Derudover er der en chance for, at du kan nyde dine blomster, når det bliver sommer. Og hvis du vælger at plante f.eks. bær, kan du være heldig at nå at smage dem i sensommeren. Dette er dog meget afhængigt af forhold som bærenes sort, jorden, sol og fugt.


Pryd bedene med flot underlag

Der er mange muligheder, når det kommer til underlaget i dine bede. Du kan for eksempel vælge at bruge granitskærver, træflis, søsten, barkflis og meget andet. På den måde kommer dine bed til at pynte endnu mere i din have. Vær opmærksom på, at det er muligt at købe mange af disse produkter i praktiske bigbags, som er en billig, praktisk og miljøvenlig transportform, når det kommer til større mængder materialer til haven. Det kan du blandt andet få hos Bigbaggen.


Hvor skal bedet placeres?

For det første bør du overveje, hvor det er mest hensigtsmæssigt at placere bedet. For eksempel bør du overveje, om der nemt bliver glat om vinteren omkring bedet, så du er nødt til at strø med salt. Dette kan nemlig slå blomsterne ihjel. Derudover bør du overveje, om de blomster, du ønsker at plante, har bedst af meget sol eller skygge. Placér bedet der, hvor blomsterne har de bedste betingelser for at gro. De fleste blomster har brug for meget sol for at vokse.

 

Når du har besluttet dig for, hvor dit nye bed skal placeres, skal du overveje, om der skal en træramme omkring. Du kan vælge at anlægge dine bede både med og uden en ramme omkring.


Den hurtige eller langsomme metode?

Herefter er det tid til at fjerne græsset, hvilket du kan gøre med en skovl. Det kan dog være hårdt arbejde, så alternativt kan du vælge at lægge en masse aviser på jorden (mindst 6 siders tykkelse). Herefter dækker du avispapiret med jord eller kompost og vander det godt. Dermed vil græsset dø ud inden for de næste måneder, og avispapiret vil blive opløst og rådne – hvilket vil give næring til jorden. Du får det bedste resultat, hvis du lader området være dækket til i op til et år, inden du planter dit bed. Dette er naturligvis en meget langsommelig proces, og derfor vælger mange at fjerne græsset med en skovl, så de kan komme i gang med at anlægge deres bed med det samme.


Vælg dine yndlingsblomster

Nu er du kommet til den mere spændende del af arbejdet: Nemlig at finde de helt rette blomster til at pryde din have og plante dem.


Så selvom det kan lyde som et stort stykke arbejde at lave dine egne blomsterbed, så er det forholdsvis simpelt. Og hvis du vælger metoden med at fjerne græsset med en skovl, kan du også gøre det ret hurtigt. Så er det naturligvis bare at vente på, at dine blomster gror ud.


Held og lykke med at lave dine egne blomsterbed!

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.