Annonce
Middelfart

Så meget fylder det: Kom tæt på udsigtsbyggeri i Borgerservice på Middelfart Rådhus

En model af det kommende byggeri på Kulgrunden kan nu opleves i Borgerservice på Middelfart Rådhus. Foto: Jacob Kloch
- Nu kan folk med deres egne øjne selv vurdere, hvor stort vores byggeri på Kulgrunden kommer til at syne, siger Michael Nissen, der har fået lavet en model af sit projekt.

Middelfart: Mere end en håndfuld projekter skulle Michael Nissen forgæves nå at præsentere for myndighederne, før en ændret planlov gav ham mulighed for det udsigtsbyggeri, han med al sandsynlighed kan påbegynde til januar. Byggeriet, der omfatter 50-55 ejerlejligheder i et spanskinspireret terrassebyggeri, har fra nogle sider være kritiseret for sin højde og drøjde. Derfor har Michael Nissen nu fået lavet en model af byggeriet, som udstilles i Borgerservice på Middelfart Rådhus.

- Så kan folk med deres egne øjne selv vurdere, hvor stort vores byggeri på Kulgrunden kommer til at syne, siger Michael Nissen og føjer til, at modellen selvfølgelig er lavet i størrelsesforholdet 1:1. Selve modellen er skaleret 250 gange ned.

- Vores blokke når kun 23 meter op i luften, det højeste tårn på Nytorv er 11 meter højere, nævner Michael Nissen, der købte Kulgrunden for 16 år siden og derfor har svært ved at skjule sin glæde over, at det omsider lykkedes ham at udnytte den tomme grund.

Foreløbig er 20 lejligheder solgt, mens der er en liste på 100 mennesker, som gerne vil kontaktes, når lokalplanen er godkendt. Det bliver den formentlig på byrådsmødet 6. januar.

- Derefter skal vi i dialog med dem på ventelisten, så jeg tror ikke, der går mange måneder, før alle lejlighederne er væk, siger Michael Nissen, der selv skal bo øverst i blokken længst ud mod bæltet.

Som planen ser ud nu, er der indflytning i denne blok 1. juni 2021, mens lejlighederne i den midterste blok skal stå klar 1. oktober 2021, og blokken tættest ved Havnegade er indflytningsklar to måneder senere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce