Annonce
Sydfyn

Så meget CO2 har de fire klimafamilier reduceret

I tre måneder har fire familier været med i et projekt om at leve grønnere. Nu er de i mål, og alle har haft succes med at skære deres mængde af CO2-udledning ned.
Annonce

Brødtekst

Familien Larsen: 40 procent

Foto: Katrine Becher Damkjær

Familien Larsen, der består af Hanne Kjærgaard Larsen, 45, Sten Kaj Larsen, 44, og børnene Axel på 13 år og Ida Marie på 12, er den den familie, der har reduceret mest i deres CO2-udslip. 40 procent har familien reduceret siden projektet startede for tre måneder siden.

Familien har droppet brændeovnen og i stedet fået en varmepumpe. De har indskrænket deres transport fra 26 til 5 procent og har desuden skåret godt ned på indkøb af ting og sager.

Familien Hjortenberg/Reynolds: 38 procent

Foto: Hans-Henrik Dyssel

Familien Hjortenberg/Reynolds, der består af Anne Hjortenberg, 44, Greg Reynolds, 47, og børnene Louie på ni og Alba på 14 år har reduceret deres CO2-udslip med 38 procent.

Familien har været gode til at ændre deres madvaner blandt andet ved at fravælge oksekød, de bruger mindre streaming, og ikke mindst er de den familie, der har skåret mest i deres transport. Hvor de før havde et CO2-aftryk på 11.525, er den efter forsøget nu på 1800 (kilo CO2-ækvivalenter). Det skyldes, at familien blandt andet flyver mindre.

Familien Stæhr/Oldenburg: 24 procent

Foto: Katrine Becher Damkjær

Familien, der består af Mikkel Oldenburg, 36, Karoline Rasch Stæhr, 36, og børnene Albert på ni, Ludvig på seks og Karla på fire år, har reduceret 24 procent af deres udslip. Familien køber færre ting og har skåret ned i transporten. Familien bruger også mindre streaming end tidligere, men fødevaredelen er nogenlunde det samme som før projektet startede.

Familien Andersen/Sejersen: 17,5 procent

Foto: Hans-Henrik Dyssel

Familien Andersen og Sejersen, der består af Marie Stenbak Andersen, 45, Kristian Sejersen, 45, og børnene Bodil på tre, Anker på syv og Hannah på 15 år har reduceret deres CO2-udledning med 17 procent. Familien har især fået skåret ned på transporten og valget af fødevarer. Familien har blandt andet fravalgt oksekød og bruger mere elcykel end tidligere.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Danmark

'Træls', 'tåbeligt' og 'det vil vi ikke tolerere': DF-bagland kritiserer degradering af Kofod og Kjærsgaard

Annonce