Annonce
Assens

Så mange bliver testet hver dag i nedlukket sogn: - Det er jo et højt tal, og den hyppighed vil vi selvfølgelig gerne bevare

Fyens Stiftstidende afholdt onsdag eftermiddag læsermøde om nedlukningen af Assens Sogn. Skoleleder på Peter Willemoesskolen, Thomas Lykkegaard Pedersen (tv), de to lærere Heidi Jensen og Marlene Nielsen samt social- og sundhedsdirektør, Michael Bjørn deltog. Foto: Sandra Goldek og Amalie Hermansen
Onsdag afholdt Fyens Stiftstidende i Assens digitalt læsermøde om den igangværende nedlukning af Assens Sogn.

Assens: Onsdagens læsermøde handlede om den situation, som Assens Sogn for tiden står i. Sognet er lukket ned, og det har affødt en hel del spørgsmål fra avisens læsere, som redaktionen har forsøgt at finde svar på.

På det digitale læsermøde deltog social- og sundhedsdirektør Michael Bjørn, der svarede på spørgsmål om den akutelle situation i Assens Sogn, og hvilke tiltag kommunen gør i forbindelse med det høje smittetal.

Derudover deltog også skoleleder på Peter Willemoesskolen Thomas Lykkegaard Pedersen, der har stået i spidsen for koordineringen af den opsøgende indsats, som Assens Kommune har haft i forbindelse med nedlukningen af sognet og det mikroudbrud, som skolen oplevede i sidste uge.

Annonce

Marlene Nielsen og Heidi Jensen, der begge er lærere på Peter Willemoesskolen og har været en del af den gruppe, der har været på opsøgende besøg hos både smittede og ikke-smittede, var også med på mødet.

Herunder kan du læse tre pointer fra læsermødet.

1 Uvis fremtid

Ét af de efterhånden meget omtalte tre krav til en nedlukning af et sogn skal være under grænsen i hele syv dage i streg, før man kan genåbne sognet. Derfor kan det tage lang tid at få genåbnet et sogn, hvis der pludselig sker udsving i tallene.

- Den her nedlukning kan man ikke sådan lige ophæve på et øjeblik. Inden for en uge skal man ligge med et incidenstal på under 400 (500 i forhold til de nye regler, red.), under 20 smittede og med en positivprocent på under 2 (2,5 i forhold til de nye regler, red.). Og ét af kriterierne skal være opfyldt i syv dage i streg, før man begynder at tænke på at ophæve nedlukningerne, sagde social- og sundhedsdirektøren.

- Vi kan ikke bare tegne stregen og sige "Nu er der gået fire dage, hvor et af tallene har ligget under de her parametre, så vi åbner på næste torsdag." Der kan hele tiden ske nye påvirkninger. Men på det tidspunkt, hvor tallene begynder at nærme sig, vil en masse gode folk få nogle travle arbejdsdage med at gøre sig klar, og så håber vi selvfølgelig bare, at tallene bevares, uddybede Michael Bjørn.

2 Mange er blevet testet

Ifølge social- og sundhedsdirektøren er 1100 borgere blevet testet hver dag søndag og mandag i Assens Sogn, og det er et relativt højt tal.

- Det er jo et godt og højt tal, og den hyppighed i forhold til test vil vi selvfølgelig gerne bevare, sagde Michael Bjørn.

Han forklarede, at de udvidede testtilbud i Assens Sogn vil være der, så længe behovet er der, og at testmulighederne netop er ét af de vigtigste værktøjer til at få smitten ned.

Teststedet på Peter Willemoesskolen fortsætter indtil videre til og med 9. maj. Man kan også blive testet på det gamle rådhus i Willemoesgade.

3 Smitten breder sig ikke

Det er fortsat de samme områder, som kommunen koncentrerer sin indsats omkring. Det drejer sig om Korsvang, Østervang, Solvænget og Kildensmindevej.

Ifølge Michael Bjørn er smitten ikke bekymrende i forhold til naboområderne, og derfor vil kommunen og Styrelsen for Patientsikkerhed fortsætte sin indsats i de berørte boligområder.

Der er blevet sendt sms-beskeder ud til beboerne med opfordringen om at lade sig teste. Samtidig har Styrelsen for Patientsikkerhed og kommunale medarbejdere banket på hos over 400 husstande for at svare på spørgsmål og hjælpe beboerne med at forstå, hvordan de skal forholde sig i situationen.

Det var blandt andre de to lærere på Peter Willemoesskolen Heidi Jensen og Marlene Nielsen, som nogle beboere fik besøg af i weekenden. De bankede på hos flere af deres elever, som var blevet smittet med covid-19, men også hos andre beboere i de berørte områder.

- For os har det været en rigtig positiv oplevelse at møde folk. Vi har haft en god kommunikation med folk, og dét, at det var os, der kom på besøg hjemme hos eleverne og deres familier, som vi jo kender, gjorde, at de måske turde stille nogle mere personlige spørgsmål, end hvis det var nogle andre, der bankede på, sagde Heidi Jensen og Marlene Nielsen blandt andet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense Håndbold

Topspiller skifter håndboldtrøjen ud med politiuniformen: - Jeg skal prøve noget nyt

Annonce