Annonce
Faaborg-Midtfyn

Så klappede fælden: Politi har gennemført kontrol på omdiskuteret villavej

Nyvej/Villavej er en hyppigt brugt smutvej, selvom gennemkørsel er forbudt. Tirsdag var Fyns Politi ude med en kontrol. Arkivfoto: Kim Rune
Fyns Politi har nu været forbi Nyvej og Villavej, hvor der er gennemkørsel forbudt. Seks bilister fik en bøde for at køre gennem uden et ærinde.

Ringe: Samme dag, som avisen skrev om den omdiskuterede smutvej gennem Nyvej og Villavej i Ringe, gennemførte Fyns Politi en kontrol på stedet. I alt måtte seks bilister frem med pengepungen for ikke at overholde skiltningen, der tydeligt siger, at gennemkørsel er forbudt.

Smutvejen har gennem flere år været til debat, og for et lille år siden blev der sat chikaner op.

Det tog lidt af farten, fortalte beboer på vejen Søren Danielsen forleden til avisen. Ifølge ham har chikanerne ikke ændret på antallet af bilister, som skyder genvej via villavejen og dermed undgår brostenene på Jernbanegade og Algade.

Søren Danielsen har derfor foreslået at lukke vejen helt. Men det bliver nok ikke aktuelt, for formand for Teknik- og Miljøudvalget Søren Kristensen (V) fortalte, at han ikke har fantasi til at forestille sig, at vejen bliver lukket.

Venstre-politikeren mener, det er politiets opgave at sikre, at vejen ikke bliver brugt som smutvej og efterlyste en kontrol.

Det skete så tirsdag den 4. juni fra klokken 15.30 til 17.15.

Annonce

 

Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Følg med live: GOG mod Sønderjyske

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Annonce