Annonce
Fyn

Så har man set det med: Talende robot kører rundt med håndsprit i forhallen på OUH

I forhallen på OUH bliver man nu mødt af en robot, der venligt beder en om at spritte sine hænder. Privatfoto: Esben Hansen
Et samarbejde mellem SDU og OUH og fire arbejdsdage har resulteret i et helt nyt tiltag, som sikrer, at de besøgende på OUH får en ekstra mulighed for at spritte hænder. En robot guider dem - og det virker.

Fyn: Sprit dine hænder, hold afstand og undgå fysisk kontakt.

Det er budskaberne, man bliver mødt af i forhallen på OUH. Budbringeren er en ny robot, som kører rundt og tilbyder håndsprit til alle besøgende.

Robotten er bygget af Esben Hansen, el-tekniker på OUH. Han siger, at han fik idéen ved at kigge på sygehusets andre robotter.

- Vi har robotter, der kører rundt med hylder og skabe, og så tænkte jeg, at vi også sagtens kunne lave en, der kørte rundt og tilbød folk håndsprit.

Derfor kontaktede Esben Hansen SDU for at høre, om de ville låne ham en robot til projektet.

- Det ville SDU gerne, så jeg fik særlig adgang til at hente den sidste torsdag, og så har jeg arbejdet på den samme med smeden og snedkeren her på OUH.

Robotten blev dermed lavet på fire arbejdsdage.

- Den længste proces har været at få lavet det, der skal stå ovenpå robotten - og så få den godkendt.

Annonce

Gode resultater

Formålet med robotten er at få flere til at spritte deres hænder. Allerede nu er der resultater at spore.

- Lynhurtigt så vi mange flere, der sprittede hænder. Folk blev draget af robotten. Det, at den kan tale, er noget, der batter. Så den virker rigtig godt efter hensigten, fortæller Esben Hansen.

- Standerne hænger jo over det hele, men folk har mere travlt med at orientere sig. Men robotten blinker og har lys, og du kan nærmest ikke undgå at se den.

Robotten kan holde strøm i 10 timer, og den kan selv registrere, når den er ved at løbe tør for batteri.

- Så kører den hen for at blive ladet op. Den kører til omkring klokken 16 om eftermiddagen, siger Esben Hansen.

Ni stop i forhallen

Robotten har en fast rute.

- Den har ni stop i forhallen, hvor den holder 10 minutter ved hvert stop. Hvert andet minut snakker den, forklarer Esben Hansen.

El-teknikeren forklarer, at det er ham, der har indtalt robottens sætninger, og at den kan sige tre forskellige ting.

- Den har forskellige budskaber, som at folk skal huske at spritte deres hænder, holde afstand og undgå fysisk kontakt.

OUH har faktisk lånt en robot mere af SDU, siger Esben Hansen.

- Vi overvejer at lave en til, men nu venter vi lige og ser tiden an.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Takker politiet: Gydas skizofrene søn truede hende med samuraisværd og barrikaderede sig i huset

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce