Annonce
Odense

Så gik spaden i jorden: Bydel i Odense får nye bæredygtige boliger

Boligforeningen Civica opfører 43 bæredygtige almene boliger i Bellinge. Dalstrøget, som afdelingen hedder, skal bygges på Bronzevej på Bellinge Fælled. Illustration: Civica
Bellinge Fælled får nu 43 bæredygtige almene boliger. Det er boligforeningen Civia, der får boligerne bygget, og tirsdag blev der taget et coronavenligt spadestik.
Annonce

Bellinge: Normalt er det første spadestik til et byggeri altid forbundet med mange indbudte gæster og en lille fest. Men i en tid med et forsamlingsloft på blot fem personer måtte det første spadestik til et helt nyt og bæredygtigt byggeri på Bellinge Fælled tirsdag tages på en ny måde - blandt andet ved at livestreame begivenheden, da direktør i Civica, Jens Pilholm sammen med rådmand Christoffer Lilleholt (V) satte spaden i jorden.

Spadestikket bliver nu starten på et byggeri på Bronzevej på Bellinge Fælled, der i foråret 2022 skal kunne huse de første beboere. Boligforeningen Civicas nye boligafdeling Dalstrøget kommer til at rumme 43 bæredygtige almene boliger med tre eller fire rum. Der bygges også en lille håndfuld to-rums tilgængelighedsboliger.

Direktør i Civica, Jens Pilholm, tog tirsdag det første spadestik til byggeriet på Bellinge Fælled sammen med rådmand Christoffer Lilleholt. Foto: Civica

Visionen for hele området er at skabe et moderne, børnevenligt boligområde beliggende i et naturskønt område med skoler og fritidstilbud, indkøbsmuligheder og offentlig transport med buslinje direkte til Odense centrum.

I boligernes indretning og materialevalg er der også tænkt på at opfylde de fremtidige beboeres forskellige behov. Det betyder f.eks., at der i indretningen er taget højde for skiftende familieformer og indretningsbehov og mulighed for at ændre ruminddeling.

Det nye boligområde får et fælleshus med udekøkken og væksthus, hvor beboerne kan styrke sammenholdet gennem fællesspisninger eller andre aktiviteter. Illustration: Civica

Centralt i det nye boligområde bliver der opført et overdækket fællesområde med udekøkken og fælles væksthus under samme tag. Her kan der dyrkes urter, tomater osv., som kan bruges af beboerne ved fællesspisninger eller andre aktiviteter.

Annonce

Bæredygtigt på flere måder

Byggeriet bliver certificeret som bæredygtigt på flere måder.

Den sociale bæredygtighed handler om at bygge gode, sunde og velbelyste boliger med et godt indeklima. Boliger, der sammen med udearealerne gør beboerne trygge, som også er med til at styrke fællesskabet.

Miljømæssigt skal byggeriet reducere klima- og miljøpåvirkninger, ved blandt andet at anvende byggematerialer, der kan genbruges og fornyes, og så skal boligerne være energieffektive.

Den økonomisk bæredygtighed sikres ved at opføre boliger i en god kvalitet, der er til at betale at bo i, og som også er billige at servicere og vedligeholde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Annonce