Annonce
Middelfart

Så er det sommer: Ishuset i Varbjerg genåbner med fjerde generation bag disken

De tre søskende Laura Kirstine Kofod Poulsen, Christian Thor Kofod Poulsen og Andreas Asbjørn Kofod Poulsen langer fra på torsdag og sommeren igennem is og kolde drikke samt kaffe og søde sager over disken i ishuset i Varbjerg. Privatfoto
Torsdag er familien Poulsen klar med både gammeldags vafler, softice og kolde og varme drikke, som kan nydes på verandaen foran et nymalet ishus ved den populære strand.

Varbjerg: Efter at have lejet ishuset ud de sidste to somre er familien Poulsen på torsdag klar til selv at servicere gæsterne ved Varbjerg Strand med is, slik, kage og kolde og varme drikke.

Det var Kenneth Kofoed Poulsens morfar, Peter Poulsen, der i 1933 for første gang gav strandens gæster mulighed for at nyde en flødeis i vandkanten. På torsdag er det fjerde generation, nemlig Kenneth Kofod Poulsens tre børn, Laura, Christian og Andreas, der står bag disken.

Akkurat som i 1933 er det også denne sommer Premier Is, der leverer. Og som noget nyt har familien valgt at udvide udvalget af gammeldags isvafler med softice og økologisk is. Også kaffen vil være økologisk.

Annonce
Ishuset i Varbjerg er blevet malet og forsynet med palmer udenfor de sidste par uger. Privatfoto

Udvider i sommerferien

Ishuset vil have åbent både torsdag, fredag, lørdag og søndag fra klokken 12.

Fremover vil der være åbent lørdag og søndag ind til skolernes sommerferie, hvor ishuset er åbent hver dag.

- I skolernes sommerferie vil vi udvide med toast og franske hotdogs og lave små events nogle gange med belgiske vafler og pandekager, fortæller Christian Kofoed Poulsen, som er tovholder og den, kunderne hyppigst vil opleve bag disken.

Torsdagens åbning markeres med en særlig pris på den såkaldte Varbjerg Vaffel, som består af en vaffel med to kugler, softice og en flødebølle.

For at skabe ekstra liv på stranden er familien Kofod Poulsen i weekenden 22. og 23. juni klar med et sankthans-marked, hvor folk ganske gratis kan sætte deres boder op på strandarealet foran Varbjerghus, som også er i familiens eje. og i dag fungerer som udlejningssommerhus og selskabslokaler.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce