Annonce
Middelfart

Så er det sommer: Ishuset i Varbjerg genåbner med fjerde generation bag disken

De tre søskende Laura Kirstine Kofod Poulsen, Christian Thor Kofod Poulsen og Andreas Asbjørn Kofod Poulsen langer fra på torsdag og sommeren igennem is og kolde drikke samt kaffe og søde sager over disken i ishuset i Varbjerg. Privatfoto
Torsdag er familien Poulsen klar med både gammeldags vafler, softice og kolde og varme drikke, som kan nydes på verandaen foran et nymalet ishus ved den populære strand.

Varbjerg: Efter at have lejet ishuset ud de sidste to somre er familien Poulsen på torsdag klar til selv at servicere gæsterne ved Varbjerg Strand med is, slik, kage og kolde og varme drikke.

Det var Kenneth Kofoed Poulsens morfar, Peter Poulsen, der i 1933 for første gang gav strandens gæster mulighed for at nyde en flødeis i vandkanten. På torsdag er det fjerde generation, nemlig Kenneth Kofod Poulsens tre børn, Laura, Christian og Andreas, der står bag disken.

Akkurat som i 1933 er det også denne sommer Premier Is, der leverer. Og som noget nyt har familien valgt at udvide udvalget af gammeldags isvafler med softice og økologisk is. Også kaffen vil være økologisk.

Annonce
Ishuset i Varbjerg er blevet malet og forsynet med palmer udenfor de sidste par uger. Privatfoto

Udvider i sommerferien

Ishuset vil have åbent både torsdag, fredag, lørdag og søndag fra klokken 12.

Fremover vil der være åbent lørdag og søndag ind til skolernes sommerferie, hvor ishuset er åbent hver dag.

- I skolernes sommerferie vil vi udvide med toast og franske hotdogs og lave små events nogle gange med belgiske vafler og pandekager, fortæller Christian Kofoed Poulsen, som er tovholder og den, kunderne hyppigst vil opleve bag disken.

Torsdagens åbning markeres med en særlig pris på den såkaldte Varbjerg Vaffel, som består af en vaffel med to kugler, softice og en flødebølle.

For at skabe ekstra liv på stranden er familien Kofod Poulsen i weekenden 22. og 23. juni klar med et sankthans-marked, hvor folk ganske gratis kan sætte deres boder op på strandarealet foran Varbjerghus, som også er i familiens eje. og i dag fungerer som udlejningssommerhus og selskabslokaler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Tyverier fra to varebiler

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce