Annonce
Nordfyn

Så er det snart jul: Håbets bue tændt over Manneken

- Alt bliver godt igen, og husk at få noget i maven, opfordrede julemanden, da han havde tændt den lysende bue over Manneken Pis. Imens ventede borgmester Morten Andersen på, at det blev hans tur til at fortælle om, hvorfor Bogense har en statue af en lille, tissende dreng. Foto: Betty Rasmussen
I stedet for at tænde byens store juletræ tændte Bogenses julemand fredag en lysende bue over en julemands-klædt Manneken Pis.
Annonce

Bogense: Stort set intet er, som det plejer at være på denne tid af året, således heller ikke den officielle tænding af byens juletræ.

I år må julemanden ikke lokke børnene til med slikposer, og børn og voksne må ikke tage hinanden i hænderne og danne fælles krans om træet.

Men til gengæld blev juletræstændingen i Bogense og Otterup fredag eftermiddag sendt live af TV 2/Fyn, der sendte fra alle de fynske byer, der havde tilmeldt sig den corona-venlige begivenhed.

I Bogense havde handelsstandsforeningen tænkt utraditionelt og bedt julemanden om at møde op på pladsen ved Manneken Pis i stedet for ved det store juletræ i den anden ende af Adelgade.

I dagens anledning var Manneken klædt i sit julemandskostume, og ved julemandens magiske greb kom der lys i granbuen, der er spændt ud over den lille tissende dreng. En lysende bue, der symboliserer en regnbue og håbet om, at alt bliver godt igen.

Annonce

Nøgen eller ej

Julemanden var ikke ene om at vise Bogense i julestemning frem for resten af Fyn.

Borgmester Morten Andersen fik lov at fortælle om Mannekens betydning for byen og om dengang, byrådet skulle stemme om, om byen ville tage imod den lille tissende statue, der blev afsløret i 1934.

Ikke alle byens vise politikere var begejstrede for at have en nøgen dreng stående på en fremtrædende plads i byen. De så gerne, at han havde tøj på, så de ville formentlig have billiget Manneken i julemandsdragt.

Naturligvis var der også en snekanon til at skabe den rette stemning i den forholdsvis milde november-eftermiddag. Foto: Betty Rasmussen

Helt i corona-tidens ånd var seancen ved Manneken ikke offentliggjort på forhånd, og derfor var antallet af publikum, der var fysisk til stede, meget begrænset. Til gengæld kan alle nu nyde synet, frem til det bliver jul.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce