Annonce
Faaborg-Midtfyn

Så er der gullasch på den gamle skole!

Mmmmmm ... er der noget, som en god gang gullasch? Arkivfoto: Hans Sturesson

Faldsled: Gullasch med kartoffelmos og rødbedesalat og til dessert citronfromage.

Så behøver vi næsten ikke skrive mere. For den menu bør kunne få tænderne til at løbe i vand og folk til at strømme til Faldsled Gamle Skole, når der igen er fællesspisning fredag 22. februar klokken 18.

Hvis vi endelig skulle tilføje noget, skulle det være, at Falsled Beboerforening giver kaffe med sødt til.

Og at Erik Larsen fra Faldsled spiller til fællessange og underholder imellem måltiderne.

- Vi har haft et rigtig godt fremmøde til vores to tidligere arrangementer, så det håber vi også, vi får denne gang, siger Bente Kjærgaard Jensen, der er med til at arrangere fællesspisningen.

For medlemmer af Falsled Beboerforening koster det 80 kroner for voksne og 30 kroner for børn.

Ikke-medlemmer skal betale henholdsvis 100 og 50 kroner.

Tilmelding kan ske til: Bente Kjærgaard Jensen, Ahornvej 4, telefon 50 49 42 35, eller

Birthe Pedersen, Strandgyden 1, telefon 30 63 68 15. Sidste frist for tilmelding er 15. februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kemisagen: Odense Kommune har været absurd langmodig

Det er overraskende og opsigtsvækkende, at der stadig ikke findes en plan for, hvordan de efterladte kemikalier fra den krakkede virksomhed Printline i det nordøstlige Odense vil blive bortskaffet. Overraskende, fordi problemet har været kendt i årevis. Opsigtsvækkende, fordi kommunen har udvist en helt absurd langmodighed med ejeren af den industribygning, hvori kemikalierne opbevares. Realiteten er, at der siden 2016 – nu skriver vi som bekendt 2020 – har stået tonsvis af kemikalier i en erhvervsejendom beliggende tæt ved et boligkvarter i Seden. Til overflod er der, som avisen beskriver i dag, øjensynligt ikke udsigt til, at kemikalierne kommer væk foreløbig. Det bør Odense Kommune ærlig talt håndtere bedre. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er Odense Kommunes skyld, at kemikalierne står, hvor de står. Ansvaret er først og fremmest Printlines, for man burde, da konkursen nærmede sig, have afsat midler fra virksomhedens side til at få bortskaffet kemikalierne. Det havde ethvert moralsk ansvarligt firma gjort. Det gjorde Printline bare ikke. Og det gjorde Seden Ejendomsinvest, der ejer den pågældende industribygning, heller ikke. Det er ryggesløst. Der er overhovedet ingen tvivl om, at det direkte ansvar for, at kemikalierne ryddes på forsvarlig vis, hviler på de to private virksomheder. Odense Kommune har imidlertid et ansvar for borgerne i området, og derfor er det på sin plads, at kommunen påtager sig opgaven med at få ryddet grunden for de mange ton kemikalier, herunder stærke koncentrationer af salpetersyre og svovlsyre. Også selv om kommunen ikke mener, at "der er en overhængende miljørisiko ved opbevaringen af kemikalierne", sådan som en kontorchef i Odense Kommune forklarer i dagens avis. Regningen må man efterfølgende få kradset ind fra de ansvarlige virksomheder. Sagen bør give myndighederne anledning til at gennemtænke, hvordan man skærper kravene til virksomheder, der anvender eller opbevarer kemikalier. For sådanne virksomheder skal drives ansvarligt. Også i Seden.

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Fyn

2822 husstande uden strøm

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];