Annonce
Fødselsdag

Så er der fest i Mexico. Gigant-rige Carlos Slim fylder 80

Den mexicanske rigmand Carlos Slim, der den 28. januar fylder 80 år. Alfredo Estrella/Ritzau Scanpix

Det siges, at hver gang en eller anden ringer op fra en telefon i Sydamerika, så triller der penge ind på Carlos Slim Helus konto.

Han og hans familie har kontrol over telefonselskabet America Movil, og det er Sydamerikas største mobilselskab.

Det amerikanske magasin Forbes har Slim på sin top 10-liste over verdens rigeste. Han er aktuelt nummer fem med en anslået formue på 64 milliarder dollar - omkring 416 milliarder kroner.

Så der skulle være penge nok til et par solide fødselsdagskager, når rigmanden tirsdag den 28. januar fylder 80.

For 64 milliarder dollar er en slags penge for de fleste af os, men Slim har set bedre tider.

Tilbage i 2014 regnede Forbes ham en overgang for verdens rigeste, men han blev overhalet af amerikaneren Bill Gates fra Microsoft, selv om Slim dengang havde en formue på over 70 milliarder dollar.

Han kunne formentlig takke den mexicanske regering for, at han pludselig blev fattigere - eller snarere mistede lidt af milliardformuen - for et politisk indgreb rettet mod Slims teleselskabers dominans førte til, at hans formue blev mindre.

Slim har dog spredt sine investeringer, så han ikke er så sårbar, hvis telebranchen rammes. CNN skriver, at han er blevet kritiseret for at have en slags monopolstatus på teleområdet.

Forbes skriver, at han har investeret i den mexicanske byggesektor, i forbrugsvarer, i ejendomsmarkedet og mineindustrien, og han ejer 17 procent af New York Times.

Dollarmilliardæren er delvist araber. Hans far var libanesisk indvandrer til Mexico, og det samme var hans mormor og morfar. Faderen døde, da Slim var 13.

Det var året efter, at Slim havde købt sine første aktier - i en mexicansk bank.

Slim, der er enkemand, har seks børn.

En del af sine penge bruger han på velgørenhed og støtter blandt andet USA's tidligere præsident Bill Clintons fond.

Desuden har han støttet medicinalforskning og eksempelvis også genopbygning i slumkvarterer i Mexico City. /ritzau

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Stort træ spærrede hovedvej: Bilister hjalp med at slæbe grene og dirigere trafik

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Fyn For abonnenter

Frederik Barfoed: - Når det skal gå stærkt, kan vi være nødt til at parkere på fortovet

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce