Annonce
Bagsiden

Så er der ørne-tv ... og det er ikke en stavefejl

Havørneparret er klar til en ny tv-sæson. Foto: Kim Skelmose/Dansk Ornitologisk Forening
Døgnet rundt kan du følge med i livet omkring to fuglereder. Velkommen til ØrneTV og UgleTV.

Skærmdyr: ØrneTV og UgleTV er hverken børne-tv eller fugle-tv, der er stavet forkert. Det er to tv-kanaler, der døgnet rundt sender live fra to danske par af Europas største ørne og ugler.

Kanalerne, der bestyres af Dansk Ornitologisk Forening, DOF, sender fra henholdsvis en ørnerede på Lolland og en uglerede i Sønderjylland.

Kameraerne blev tændt 19. februar, og de næste fire-fem måneder kan man fra sin egen pc følge med, når havørneparret og hornugleparret lægger æg og henter føde. Når den første ørneunge prikker sig gennem ægget og måske følge de første spæde basketag.

Annonce

Deltagerne i ØrneTV

Havørnene har rede 15 meter oppe i kronen på et poppeltræ, der står i Fugleværnsfondens reservat Saksfjed-Hyllekrog på Lolland.  Ørnene har gennem otte år vænnet sig til kameraets bevægelser og lyde og reagerer ikke, når det zoomer og drejer.

- Havørneparret ser rigtig godt ud i år. Og sidste år viste de, at de er et rigtig godt forældrepar. Så jeg har store forventninger til dem i år, siger Kim Skelmose, leder af DOF’s Projekt ørn og ØrneTV-mand, i en pressemeddelelse.

Annonce

Deltagerne i UgleTV

Hornugleparret bor i en rede i en grusgrav i Sønderjylland. På grund af menneskers arbejde i grusgraven er mikrofonen slukket i dagtimerne for at undgå støj.

Hornuglehannen bukker for hunnen. Foto: Klaus Dichmann/Dansk Ornitologisk Forening

- Hannen har i flere dage ufortrødent bygget på redeskålen og har præsenteret den for hunnen med et buk. Den blev accepteret, så det var dejligt at se. Nu kan vi bare glæde os til det første æg, siger DOF’s ugleekspert og UgleTV-mand, Klaus Dichmann, i en pressemeddelelse.

Annonce

Sådan gør du

DOF anbefaler, at man går på nettet med Chrome eller Firefox. Skriv adressen dof.dk/oplev-fuglene/ornetv eller dof.dk/oplev-fuglene/ugletv.

Klik på play-knappen, så sendes der live fra reden. Hvis du fører musen hen over billedet og klikker på et lille symbol med to skærme og en pil, lægger billedet sig op i højre hjørne af din skærm.

Så kan du have fugleshowet kørende, mens du spiller Candy Chrush eller læser Bagsiden på skærmen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce