Annonce
Assens

Så er de plantet: Stor fastfoodkæde, kistefabrik og Kiilto har doneret tusindvis af træer og buske til en ny skov

Det er plantørerne Ma'tya's Levente og Molmór Szabolas, der har stukket de mange planter i jorden. De arbejder hos skoventreprenør Holger Strøger Hansen, og selve plantningen er foregået via en plantemaskine, hvor de to plantører blander og ”fodrer” plantemaskinen med de op mod 40 forskellige arter af træer og buske, som skal forme den kommende skov. Foto: Daniel Kofoed.
Plantører har den seneste tid været på arbejde på en mark mellem Lundager og Assens, hvor første del af den nye Lundager Folkeskov er stukket i jorden.

Lundager/Assens: Det kan umiddelbart være svært at se, når man suser forbi på Østre Ringvej/Middelfartvej i den østlige udkant af Assens.

Men på en mark er den nye Lundager Folkeskov skudt op. De første 57.000 træer og buske er netop blevet stukket i jorden i den sydlige del af den nye skov, der er udpeget til at beskytte grundvandet og skabe biodiversitet.

Det er skoventreprenør Holger Strøjer Hansen fra Vissenbjerg, der har fået til opgave at plante de mange nye træer og huske - 40 forskellige arter er der alt i alt, som blandt andet skal sikre gode levesteder for fugle og insekter.

Annonce

Skovrider Jakob Harrekilde Jensen glæder sig over, at skoven nu bliver til virkelighed, da corona-situationen blandt andet betød, at planlægningen af skoven blev rykket fra foråret til efteråret sidste år.

- Vi arbejder nu ihærdigt på at få skoven etableret, så borgerne i løbet af året kan begynde at tage skoven i brug, og vi kan holde en indvielse med borgerne i efteråret, siger skovrideren i en pressemeddelelse.

Fastfoodkæde giver træer

Naturstyrelsen har indgået en samarbejdsaftale med organisationen Growing Trees Network om Lundager Folkeskov. Organisationen oplyser, at den kan donere op mod 90.000-100.000 træer. Den lokale kistefabrik Tommerup Heilskov og håndspritfabrikken Kiilto fra Assens har doneret henholdsvis 40.000 træer og 5.000 træer til skoven.

Det foregår med håndkraft at plante de første 57.000 træer og buske i den nye Lundager Folkeskov, hvor der er stor fokus på biodiversitet, og det er ifølge skoventreprenøren bag en helt normal opgave. Foto: Daniel Kofoed
Sådan kommer den nye Lundager Folkeskov til at se ud. Kort: Naturstyrelsen.

Desuden har fastfoodkæden Sunset Boulevard - ifølge Growing Trees Network - skænket 10.000 træer. Nu håber man, at lokale borgere og firmaer bakker op.

- Vi har reserveret 5.000 træer, som de lokale borgere og firmaer kan donere. Vi glæder os til at se, hvor mange der benytter sig af muligheden for at bidrage til Lundager Folkeskov, siger administrerende direktør i Growing Trees Network, Kim Nielsen, i pressemeddelelsen.


Vi har reserveret 5.000 træer, som de lokale borgere og firmaer kan donere. Vi glæder os til at se, hvor mange der benytter sig af muligheden for at bidrage til Lundager Folkeskov

Kim Nielsen, administrerende direktør


Der kan doneres et valgfrit beløb via hjemmesiden www.growingtrees.dk, og 15 kroner svarer til ét træ.

Annonce

Indvies til efteråret

Det er Assens Kommune, Naturstyrelsen og Assens Forsyning, der er gået sammen om skovprojektet. Forsyningen er med, da der årligt bliver pumpet 325.000 kubikmeter grundvand op fra undergrunden i området, så man vil sikre rent drikkevand i fremtiden.

Jakob Harrekilde Jensen oplyser, at selve plantningen er blevet en smule forsinket på grund af corona, da der var smitte på den planteskole, hvor træerne og buskene kommer fra. Også den megen regn for nogle uger siden spillede ind. Regnen er dog en fordel i dag, da jorden er godt fugtig, når man stikker hånden et lille stykke under overfladen. Foto: Daniel Kofoed.

Det bliver en skov med eg, bøg og nåletræer, og der er også tænkt bænke, bålplads, madpakkehus og en hundeskov ind på det 50 hektar store område, hvor der samtidig er åbne og uplantede arealer. Der bliver ifølge skovrider Jakob Harrekilde Jensen taget størst muligt hensyn til de huse, der ligger i området.

Projektet har et budget på 3,3 millioner kroner, og der skal i alt plantes omkring 100.000 træer og buske.

Det er Ma'tya's Levente og Molmór Szabolas, der har sørget for, at de rette træer og buske er kommet i jorden. Foto: Daniel Kofoed
Annonce
Odense For abonnenter

16-årig dømt for knivstikkeri under bestyrelsesmøde: - Jeg tænkte bare "Nu skal jeg vise ham"

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Kendt fynsk bryggeri får ekstra regning på flere millioner kroner - kan give prisstigninger: - Så må vi se om kunderne vil købe det

Nyborg For abonnenter

Godsejerfruen, der voksede op på Christiania: Clara Rosenkrantz inviterer indenfor i privaten på Glorup Gods

Erhverv

Pakkerne bugner hos tankstation: Kom og hent jeres pakker, lyder nødråbet

Fyn

Demonstration lige midt i julehyggen: - Vi har fået nok

Så nemt er det at købe ulovligt fyrværkeri på nettet: - Det kan rive både arme og ben af, hvis noget går galt

Navne For abonnenter

Dødsfald: Jørgen var kørt træt - og kort tid efter gav Grethe op

Kultur For abonnenter

Jeppe har kendt sorgen siden han var barn: - Det smerter mig, at så mange ikke kan få hjælp til at håndtere det

Odense

Klart svar fra politiet efter gennemgang af overvågning: Bilist var skyld i letbaneuheld

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Fyn

Lidt lys i vintermørket: Lille fald i coronasmitten i fire fynske kommuner

Assens For abonnenter

Farverig SF'er forlader politik helt efter internt opgør i partiet: - Det er slut - nu skal jeg passe katte

Fyn

Værs'go at trække op i ærmet: Nu kan vi alle blive corona-vaccinatører - også den praktiserende læge

Annonce