Annonce
Indland

Så du udrykningen?: Fyns Politi sendte indsatsvogne med udrykning til stor øvelse

Fyns Politi er torsdag med i en stor øvelse i Randers - billedet her en fra en anden øvelse, der gik ud på at kunne håndtere voldelige fodboldfans. Arkivfoto: Kim Rune

Fyns Politi er med til stor øvelse i Randers.

Opdateret 10.20

En stribe af politiets blå "salatfade" har torsdag morgen drønet hen over Fyn - i centrum af Odense med udrykning og blå blink.

Men der er ingen grund til panik eller frygt for, at hverken veje, broer eller for den sags skyld landsdele er ved at blive spærret af som den fredag i september, da PET rullede det helt store apparat ud.

De mange politibetjente og køretøjer har kurs mod Randers, hvor politiet holder en stor øvelse.

- Det er en træning på tværs af kredse og en øvelse i et koncept, vi bruger ved større hændelser, siger Lars Thede, vagtchef ved Fyns Politi.

Hvert år mødes cirka 300 politifolk fra Jylland og Fyn for at øve samarbejde ved større hændelser som fodboldkampe og større demonstrationer.

Annonce

Helikoptere og motorcykler

- I politiet samarbejder vi selvfølgelig på tværs af kredsene, når der er større hændelser som for eksempel fodboldkampe eller demonstrationer, der kan udvikle sig i en voldelig retning og lignende. Den slags sker heldigvis kun yderst sjældent, men vi skal selvfølgelig være klar, hvis det sker, siger politikommissær Mikael Larsen fra Østjyllands Politi om øvelsen.

- Ligesom i oktober kommer der cirka 300 betjente fra hele Vestdanmark, der skal træne håndteringen af blandt andet en større demonstration i byen, tilføjer han.

I forbindelse med øvelsen vil der også være indsat både helikoptere, droner, politimotorcykler og indsatskøretøjer.

Ligesom første gang gentages øvelsen to gange på dagen med start i Randers midtby, og den slutter med en indsats på Falck's øvelsesområde Langvang. Øvelsen sker i tidsrummet 9-16.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce