Annonce
Indland

Så du udrykningen?: Fyns Politi sendte indsatsvogne med udrykning til stor øvelse

Fyns Politi er torsdag med i en stor øvelse i Randers - billedet her en fra en anden øvelse, der gik ud på at kunne håndtere voldelige fodboldfans. Arkivfoto: Kim Rune

Fyns Politi er med til stor øvelse i Randers.

Opdateret 10.20

En stribe af politiets blå "salatfade" har torsdag morgen drønet hen over Fyn - i centrum af Odense med udrykning og blå blink.

Men der er ingen grund til panik eller frygt for, at hverken veje, broer eller for den sags skyld landsdele er ved at blive spærret af som den fredag i september, da PET rullede det helt store apparat ud.

De mange politibetjente og køretøjer har kurs mod Randers, hvor politiet holder en stor øvelse.

- Det er en træning på tværs af kredse og en øvelse i et koncept, vi bruger ved større hændelser, siger Lars Thede, vagtchef ved Fyns Politi.

Hvert år mødes cirka 300 politifolk fra Jylland og Fyn for at øve samarbejde ved større hændelser som fodboldkampe og større demonstrationer.

Annonce

Helikoptere og motorcykler

- I politiet samarbejder vi selvfølgelig på tværs af kredsene, når der er større hændelser som for eksempel fodboldkampe eller demonstrationer, der kan udvikle sig i en voldelig retning og lignende. Den slags sker heldigvis kun yderst sjældent, men vi skal selvfølgelig være klar, hvis det sker, siger politikommissær Mikael Larsen fra Østjyllands Politi om øvelsen.

- Ligesom i oktober kommer der cirka 300 betjente fra hele Vestdanmark, der skal træne håndteringen af blandt andet en større demonstration i byen, tilføjer han.

I forbindelse med øvelsen vil der også være indsat både helikoptere, droner, politimotorcykler og indsatskøretøjer.

Ligesom første gang gentages øvelsen to gange på dagen med start i Randers midtby, og den slutter med en indsats på Falck's øvelsesområde Langvang. Øvelsen sker i tidsrummet 9-16.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

En søndag med fitness i Korup

Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];