Annonce
Kerteminde

Så blev det afgjort: Fynsk fotograf er en af de bedste i verden

Det var dette billede af hesten, Royal Wave, der i kådhed letter fra jorden og kaster rytteren af, der mandag aften fik en 10. plads i reportagekategorien i World Photography Cup. Foto: Kim Poulsen
Mandag aften blev det officielt. Kim Poulsen fra Rynkeby er en af verdens bedste fotografer efter, at hans billede af en stejlende hest var med i konkurrencen World Photography Cup i Rom.
Annonce

Rynkeby: Deltagerne skulle komme fra hele verden: Malaysia, Frankrig, Mexico og Canada. Og så fra Danmark, hvor også erhvervsfotografen fra Rynkeby, Kim Poulsens, reportagefoto af en stejlende hest på væddeløbsbanen var kommet igennem det snævre nåleøje til konkurrencen World Photography Cup. En konkurrence, som skulle have været i Rom i foråret.

Sammen med sin hustru var det derfor planen, at Kim Poulsen rejste til den italienske hovedstad og var med til at overvære afgørelsen.

- Vi skulle have haft en kæmpe oplevelse, og det skulle have været det vildeste pr-stunt, og så kom coronaen. Det var rigtig øv, fortæller han.

Konkurrencen blev derefter udskudt til september, men da corona-virussen stadig er svær at lægge arm med rundt om i verden, endte konkurrencen med at blive transmitteret digitalt.

Derfor sad Kim Poulsen mandag aften hjemme i sin stue og så afgørelsen.

- De havde gjort det så godt med 10 mennesker, der sad i et studie og klappede, når nomineringerne blev læst op, og juryens udtalelser var også blevet klippet ind.

- Det var det tætteste på, man kunne komme live, fortæller han.


Placeringen var for mig næsten ligegyldigt. Selvfølgelig var det fantastisk, hvis jeg vandt, men jeg er også bare stolt af at være den eneste nominerede dansker,

Kim Poulsen, fotograf


Kim Poulsens billede blev nummer 10 i konkurrencen. Dermed kan han nu kalde sig en af verdens bedste reportagefotografer.

- Så vi sad herhjemme med et glas vin og skålede.

Annonce

Stolt af sin placering

Selv om det ikke blev til det øverste trin på vinderpodiet for ham, er han yderst tilfreds med sin placering.

Kim Poulsen bor i Rynkeby. Foto: Hamid Aminrezai

- Placeringen var for mig næsten ligegyldig. Selvfølgelig var det fantastisk, hvis jeg vandt, men jeg er også bare stolt af at være den eneste nominerede dansker, fortæller han.

Hele mandagen, inden afgørelsen faldt om aftenen, oplevede han også, at hans tanker gik på vandring, da han var på arbejde for at tage boligbilleder for en ejendomsmægler.

- Da klokken slog 19, begyndte min puls bare at banke helt vildt, for det var virkelig spændende. Den afgørelse har jeg jo gået og ventet på. Det har været en længsel, forklarer han.

Om alt går vel, og coronaen lægger sig ned - forhåbentlig af en vaccine - regner Kim Poulsen med at tage til Rom i april for at modtage sit diplom på, at han kan kalde sig en af verdens bedste reportagefotografer.

- Hvis det ikke lykkes, må de jo sende det med posten, ler han og fortæller, at han nu går og sysler med en plan om at sende endnu et billede ind, som kan være med i konkurrencen til næste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hård dom over ghettolov: Tudetosset

Annonce