Annonce
Odense

Så blev cykelstierne endelig fejet: - Det har gjort ondt at se, hvor negativt byen blev påvirket

Cykelstien ved Fruens Bøge blev fejet tidligt torsdag morgen. Foto: Kristian Isaksen
Dette efterår har været det måske farligste nogensinde for byens cyklister, men resten af året kan de forhåbentligt ånde lettet op. Torsdag morgen blev fejemaskinerne luftet igen.

Odense: Halvandet ton. Den mængde blade samlede fejemaskinen op på godt det halve af cykelstien fra Fruens Bøge Station til Odense Zoo torsdag morgen.

Der var ellers ikke flere penge i kommunens feje-kasse, men efter flere uger præget af brækkede lemmer, grimme styrt og generel utryghed på cykelstierne, blev der helt ekstraordinært fundet midler til at fjerne bladene og samtidigt rense nogle af de pletter bort, der havde tilsølet Odenses lettere fallerede tilnavn.

- Hvis vi gerne vil være cyklisternes by, så skal det her gøres bedre for eftertiden og derfor skal der selvfølgelig findes en permanent løsning. Det må aldrig igen nå til et punkt, hvor det trafikmæssigt er så uforsvarligt at færdes på vejene, og så mange er faldet. Det kan vi ikke være bekendt, når vi gerne vil bryste os af, at vi giver cyklisterne de bedste muligheder, fortæller by- og kulturrådmand, Christoffer Lillehot (V), der selv var vidne til fejemaskinens ridt i Fruens Bøge.

Cyklisterne skulle både passe på de smattede blade og rådmand Christoffer Lilleholt, der torsdag morgen var klar til at fortælle flere medier, at man nu får ryddet de mange glatte cyklestier. Foto: Kristian Isaksen

- Jeg har fulgt med i medierne, læst kommentarer og mails fra borgerne. Det har gjort ondt at se, hvor negativt påvirket byen har været af det her. Selv er jeg flittig cyklist, så det er godt at se, der endelig sker noget nu.

Hele dagen igennem blev fejemaskinerne sendt ud på de mest kritiske ruter - supercykelstierne og andre tungt trafikerede stier - i kommunen. Og indsatsen er forhåbentligt tilstrækkelig sæsonen ud.

- Når der er fejet færdigt, fortsætter vi som før og på tirsdag skal vi på mødet i By- og Kulturudvalget finde løsninger for det kommende år.

I havde fundet 200.000 kroner hos Vintertjenesten. Hvad hvis vejret, stik imod forventning, ændrer sig og vi får den værste vinter i mands minde? Kommer der så til at mangle penge til snerydning?

- Vi har midler til to hårde vintre, så vi er dækket ind, lover rådmanden.

Så er det til at komme frem uden at risikere at vælte i Fruens Bøge. Foto: Kristian Isaksen
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Snørklet vej til livreddende stik: 99-årige Gerda og Asta på 102 har meget svært ved at få bestilt tid til Covid-19 vaccine

Middelfart

Online hjælp til angst- og depressionsramte ledige i Middelfart Kommune: - I stedet for at sende borgere på førtidspension, skal vi forebygge

Sport

Kaninerne skal have slikket såret

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Erhverv For abonnenter

Daniel satsede alt på it-drøm: Fynsk it-firma solgt for stort trecifret millionbeløb