Annonce
Assens

Så blev Årets Landsby fundet

Flemløse-Voldtofte er "Årets Landsby" i Assens Kommune. Arkivfoto:
Frivillige, foreninger, menighedsråd og private erhvervsdrivende er alle involverede i at lave aktiviteter i Flemløse-Voldtoft. Landsbysamfundet byder på et levende miljø, der favner tilflyttere.

Flemløse-Voldtofte: Det bliver landsbysamfundet Flemløse-Voldtofte, der løber med titlen og æren som Årets Landsby 2019 i Assens Kommune.

Dét har Økonomiudvalget besluttet efter indstilling fra bestyrelsen i Landdistriktsrådet.

Prisoverrækkelsen finder sted fredag 20. september i Flemløse-Voldtofte, hvor borgmester Søren Steen Andersen (V) og formanden for Landdistriktsrådet Jens Zimmer Rasmussen overrækker prisen.

Temaet for Årets Landsby har i år været "Sundhed og Velvære", og dét lever vinderen op til siger borgmester Søren Steen Andersen.

"De mange aktiviteter i lokalsamfundet arrangeres både af frivillige, foreninger, menighedsråd og private erhvervsdrivende. Det vidner om et meget stort sammenhold og borgernes ønske om at involvere sig i lokalsamfundets sammenhængskraft", siger han i en pressemeddelelse.

Annonce

Varmt velkommen til tilflyttere

Jens Zimmer Rasmussen, formanden for Landdistriktsrådet, er enig:

"Beboerne i Flemløse-Voldtofte har skabt et aktivt fællesskab delvis baseret på gamle traditioner og nye sociale aktiviteter. Listen af aktiviteter er lang og rummer muligheder for alle borgeres deltagelse, uanset alder og fysik", siger han.

For både Søren Steen Andersen og Jens Zimmer Rasmussen er det et stort plus, at Flemløse-Voldtofte også er aktive på bosætningssiden. Landsbylauget har gennem mange år været en del af landsbyambassadørordningen i Assens Kommune og byder tilflyttere velkommen ved et besøg og en lille erkendtlighed.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce