Annonce
Nyborg

Rytmisk klub på vej i Nyborg

Kulturhuset Bastionen bliver hjemsted for den nye musikklub. Arkivfoto: Niels Andreasen
Ny musikforening med base på Bastionen skal være fyrtårn for den rytmiske musik i Nyborg. Tirsdag aften venter den stiftende generalforsamling - også på Bastionen.

Nyborg: Den rytmiske musik i Nyborg skal helt ud over scenekanten i fremtiden.

Her er en ny klub/forening udset til at skabe og udvikle musikalske oplevelser og samtidig være trækdyret på vejen til at gøre Nyborg til en musikkulturel dynamo, som det hedder i invitationen.

Vedtægterne er skrevet. Og tirsdag 20 august klokken 19.30 er der indkaldt til en stiftende generalforsamling i den nye musikklub, som på samme tid skal være vindue og fyrtårn for den rytmiske musik i Nyborg. Den finder sted på Bastionen.

Ifølge initiativtagerne er der tale om en utraditionel klub, som skal arrangere et antal årlig koncerter i Nyborg, og den baseres på medlemmerne opbakning. Et medlemskab i foreningen er allerede fastsat til 1000 kroner årligt.

Bag initiativet om den nye rytmiske musikklub, står blandt andre formand for bestyrelsen på Bastionen, Susanne Blix.

Det er ikke lykkedes Stiftstidende at få en kommentar fra Susanne Blix til antallet af årlige koncerter i den nye forening eller det frivillige netværk, som skal understøtte den nye musikklub. Ej heller i, hvor det utraditionelle i klubben består.

Men ifølge Nyborg Kommunes hjemmeside, så er formålet blandt andet at formidle og udbrede den rytmiske musiks kulturelle værdier med base i Nyborg.

Det skal ske ved at kvalificere, støtte og engagere et antal frivillige omkring den nye klub. Samtidig skal klubben udvikle muligheder i rummet mellem musik, spillested, aktører og publikum.

Alle er velkomne til generalforsamlingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce