Annonce
Faaborg-Midtfyn

Rystet hundeejer opdagede piller og pålæg i grøften: - Nogen må have lagt det der med vilje

Samantha Wolf opdagede søndag aften en masse smertestillende piller i grøftekanten langs den vej, hvor hun ofte lufter sine to hunde. Privatfoto
Samantha Wolf fik en grim overraskelse, da hun forleden luftede sine to hunde syd for Årslev på Midtfyn. I vejkanten lå nemlig en fristende, men farlig cocktail bestående af smertestillende piller og kødpålæg.

Årslev-Sdr. Højrup: Samantha Wolf går tit ture med sine to gadehunde Aslan og Puppy på Lensvej lidt syd for Årslev på Midtfyn. Og tit så finder hundene også en kæp en gnaske i.

Men søndag aften, da Samantha Wolf luftede de firbenede, var det noget helt andet, som fangede hundenes interesse.

- Jeg tænkte, "Det er løgn", og så gik jeg i panik, forklarer Samantha Wolf.

Hun opdagede, at den ene hund tyggede på noget, som knasede. Bagefter fik hun øje på en hel bunke pinex, en slags smertestillende piller, i grøftekanten.

- Men det var mørkt, så jeg kunne ikke se, hvor mange piller der var. Og jeg vidste heller ikke, hvor mange piller Puppy havde nået at spise.

Hun skyndte sig derfor hjem for at ringe til dyrlægevagten. Han fortalte, at hun skulle holde øje med, om hundene blev svimle.

- Puppy var lidt sløv og sov lidt, men hun er okay nu, fortæller Samantha Wolf.

Dagen efter, da det blev lyst, gik Samantha Wolfs kæreste ud for at samle de resterende piller op. Udover en god håndfuld piller på en strækning på cirka 500 meter, fandt han også stykker af kødpålæg, som lå sammen med pillerne.

- Nogen må have lagt det der med vilje, og så bliver man jo bare sur, siger en frustreret Samantha Wolf.

Pillerne lå på den sydlige del af Lensvej i Sdr. Højrup syd for Årslev. En relativ ubeboet vej.

- Helt ærligt, jeg har svært ved at finde en mening med det, siger hun og gætter på, at der er tale om drengestreger.

Hun har endnu ikke meldt episoden til politiet, men det vil hun gøre senere i dag, torsdag.

Annonce
Dagen efter Samantha Wolf opdagede pillerne, gik hendes kæreste ud for at samlende dem op. Her fandt også kødpålæg, som pillerne lå sammen med. Privatfoto
De to hunde Aslan og Puppy har det i dag godt, selvom Puppy var lidt sløv efter pilleindtaget. Privatfoto
Pillerne lå langs Lensvej i Sdr. Højrup. Privatfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Medicinpriser på himmelflugt: Kom nu ud af starthullerne, sundhedsminister

Hvor er det dog fattigt, at sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i et svar til Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg ikke har et eneste konkret bud på, hvordan han vil forhindre de danske medicinpriser i at stige og falde så voldsomt, som tilfældet er. Svaret til udvalget er givet som følge af en række række sager, hvor blandt andre fynske pensionister har oplevet meget store udsving i medicinpriserne. Det sker eksempelvis, når medicinalvirksomhederne har forsyningsvanskeligheder, og de tilbageværende leverandører hæver prisen. Som avisen tidligere har beskrevet, kan det føre til pludselige prisstigninger på op til 1200 procent for uundværlig medicin. Ministeren vil, som det fremgår af dagens avis, undersøge "mulige tiltag", der kan forebygge, at medicinpriserne stiger eksplosivt. Og det er skam fint, at ministeren vil undersøge sagen, for det er altid klogt at undersøge tingene til bunds, inden man træffer vidtgående beslutninger. Det er imidlertid forunderligt, at ministeren ikke er nået længere i sagen. Det er veldokumenteret, at visse produkter på det danske medicinmarked svinger endog meget voldsomt i pris, og derfor kan sagen ikke være ukendt hos ministeren eller i hans ministerium. Derfor ville det være naturligt, at ministeren allerede på nuværende tidspunkt havde en plan for, hvordan han vil løse problemerne. Og at han derfor i sit svar til udvalget ville præsentere nogle håndfaste initiativer, der kan skabe ro om medicinpriserne til gavn for patienterne og dermed vælgerne. Men nej: Foreløbig skal sagen undersøges nærmere. Det skaber en forståelig utryghed hos patienterne, at priserne på nødvendig medicin fluktuerer så voldsomt, som tilfældet er. Hvis man har knogleskørhed, skal man naturligvis kunne få sin medicin uden at skulle frygte for voldsomme prisændringer. Man har som patient, specielt som pensionist med en stram økonomi, brug for, at der er ro om medicinprisen. Derfor må Magnus Heunicke ud af starthullerne. Nu.

Annonce