Annonce
Erhverv

Rynkeby-virksomhed vinder EY Entrepreneur Of The Year 2019 på Fyn: Mød vinderen her

- Brian Djernes er en rigtig købmand og måske det fynske svar på Lars Larsen. Han har en enorm energi som man bliver smittet af, når man er sammen med ham. Han kender hver en krog af virksomheden og samtidig udviser han overblik og fremsynethed. Alt hvad Brian arbejder med skal skabe værdi for virksomheden, forklarer siger Brian Skovhus Jakobsen, leder af EY Entrepreneur Of The Year på Fyn om valget af årets fynske vinder af vækstskaber-konkurrencen. Foto: Frederik Steen Nordhagen
I gamle dage levede Cane-Line af det danske marked. I dag står eksporten for 90 procent af forretningen, og nu kan møbelvirksomhedens direktør Brian Djernes også kalde sig årets fynske EY Entrepreneur Of The Year efter kåring torsdag aften.
Annonce

RYNKEBY: Når du slikker sol i haven eller ved hotellets swimmingpool, kan det være, at det foregår i møbler fra Cane-Line i Rynkeby.

Her har man nemlig stor succes med salg af udendørsmøbler til alt fra private haveejere til hotelkæder og krydstogtskibe.

- Vi begyndte at vækste helt vildt i 1997, da vi gik over til at lave flere og flere af vores møbler i kunststof. Du kan ikke se på vores kunststofprodukter, om de er naturlige eller ej, og i dag er de vores kerneprodukt, siger direktør Brian Djernes fra Cane-Line, netop kåret som EY Entrepreneur Of The Year 2019 på Fyn, og tilføjer:

- Tidligere lavede vi mange af vores møbler i ratan, men det er primært et indendørs materiale og bliver gråt og grimt, når det står udenfor.

Brian Djernes blev ansat i Cane-Line i 1992. Han ville gerne arbejde med design, og hos den fynske møbelproducent var der en gylden mulighed for det. Og man må sige, at det er lykkedes ham at sætte sit præg på virksomheden.

- I 1992 lavede vi kun indendørsmøbler. Dengang foregik 90 procent af vores handel i Danmark, mens 10 procent var eksport. I dag er det lige omvendt, siger Brian Djernes, der købte sig ind og blev direktør i virksomheden i 1997.

Vinder af EY Entrepreneur Of The Year 2019 Fyn

Cane-Line A/S fra Rynkeby er vinder til EY Entrepreneur Of The Year 2019 på Fyn i hovedkonkurrencen. Kriterierne for at være med her er:

  • Entrepreneuren er ejer/medejer af et dansk aktie- eller anpartsselskab og har haft det overordnede ansvar i mindst to år. Selskabet må gerne være børsnoteret.

  • Virksomheden har eksisteret i mindst tre år.

  • Virksomheden har ved udgangen af det seneste regnskabsår minimum 20 ansatte.

  • Virksomheden skal have haft minimum 15 procent vækst i bruttoavance eller i omsætning i det seneste regnskabsår. (Cane-Line bruttoavance: Fra 79 mio. kroner i 2017 til 92 mio. kroner i 2018)

  • Det seneste regnskab skal udvise en positiv egenkapital og et positivt resultat. (Egenkapital 2018: 94 mio. kroner, Resultat før skat 2018: 68 mio. kroner)

Annonce

Eksport til 100 lande

Cane-Line eksporterer således sine møbler til 100 lande i verden. Det er især i Tyskland, USA og Skandinavien, at Cane-Line finder sine kunder.

- Det var omkring 1997-98, at vi begyndte at arbejde mere med vores brand, men det store skifte kom efter finanskrisen i 2008. Efter sådan en krise ligger markedet stille, og vi valgte at bruge krisen til at styrke os til, når der kom gang i markedet igen, siger Brian Djernes.

Før krisen havde man en tendens til at "akademisere" de valg, man foretog i Cane-Line, mener årets fynske EY Entrepreneur Of The Year.

- Hvis vi overvejede at lave nye produkter, var vi altid bange for, at det ville sende et signal til kunderne om, at vores andre produkter var forkerte. Vi lærte det af krisen, at vi skal turde dræbe vores darlings, siger Brian Djernes.

I dag er det altså primært i udlandet, at Cane-Line sælger sine såkaldte "komfortable high-end møbler". Og komfort er et vigtigt ord for Brian Djernes.

- Hemmeligheden bag vores succes er, at vi laver nogle gode produkter. Det er for eksempel svært at lave god siddekomfort, hvor man stadig sidder godt efter otte timer. Det lyder banalt, men det er det ikke. Det er også derfor, at vores payoff er "Life made comfortable", siger Brian Djernes og tilføjer:

- Nogen kan leve med en dårlig skjorte og synes, at den sidder fint nok. Altså indtil de prøver en rigtig god skjorte. Sådan er det også med vores møbler.

Annonce

Udendørssofa er kæmpehit

Et stort hit blandt kunderne, både de private og erhvervskunderne, er udendørssofaer.

Den vakse journalist spørger derfor Brian Djernes, om ikke det er upraktisk med en sofa, der står udenfor. For hvad hvis det begynder at regne?

Men det er ikke noget problem, forsikrer Brian Djernes. Hos Cane-Line har man nemlig udviklet en særlig skumpude, der godt kan tåle at blive våd.

Groft sagt består hynden af et stykke skum med et hul i, ud over skumkernen er trukket en “regnfrakke”, og udover regnfrakke og skum er selve betrækket. Det betyder, at hvis sofaen står ude i regnvejr, så bliver betrækket vådt, og det vand, der skulle finde på at trænge igennem regnfrakken, vil løbe ud gennem hullet på skummet.

Ifølge Brian Djernes kan man derfor roligt lade sofaen stå ude, selvom det står ned i stænger. Det er en stor fordel, især på hoteller i lande, hvor der er høj luftfugtighed, eller hvor der i perioder kan komme store regnmængder. Det er også en fordel for almindelige haveejere som for eksempel Brian Djernes’ egen mor:

- Hun har en af vores sofaer, og de første par år løb hun rundt og tog hynderne ind hver aften, selvom jeg sagde til hende, at det behøvede hun altså ikke. Nu er hun holdt op med det og kan se, at det kan sofaen godt holde til, siger Brian Djernes og griner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, sølvbryllup-segmentet og de ældre

Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Annonce