Annonce
Nyborg

Rygerens 4 veje til en fyreseddel

Hverken hjemmearbejdsdage, udenbys kurser eller lange vagter kan bruges som undskyldning for at ryge i arbejdstiden, hvis man er offentligt ansat i Nyborg Kommune.

Fra den 1. august 2020 bliver det forbudt at ryge i arbejdstiden, hvis man er offentligt ansat i Nyborg Kommune.

En overtrædelse af reglerne kan i værste fald både føre til uddeling af advarsler og fyresedler.

Den røgfri arbejdstid gælder alle offentligt ansatte og på alle kommunale arbejdspladser. Og, som det hedder, "alle tobakstyper".

Reglerne er omfattende og fuld af fælder, de offentligt ansatte rygere kan falde gå i.

Annonce

1. Hjemme

Den røgfri arbejdstid gælder også, når den ansatte arbejder hjemme.

Arbejdstiden er defineret som den tid, man er på arbejde, får løn og er til rådighed, så en hjemmearbejdsdag er altså ingen undskyldning for en kort spadseretur op og ned ad villavejen med en smøg i hånden.

Reglen er dog baseret på tillid, og Nyborg Kommune agter ikke at udføre en egentlig kontrol med, om de ansatte ryger på hjemmearbejdsdage.

2. Til møde ude i byen

De ansatte må ikke ryge i arbejdstiden - uanset hvor i verden, de befinder sig.

Det gælder, om så den ansatte er til et møde i Slagelse, på kursus i Grenå eller til konference i Stockholm.

Det er heller ikke tilladt at gøre holdt på en rasteplads undervejs til mødet, kurset eller konferencen for at stille rygetrangen.

Ansatte, der er på kursus med overnatning, må ikke ryge i det tidsrum, de får løn for. Og under alle omstændigheder kun, hvis de er i privat tøj og ikke bærer id-kort eller andet, der signalerer "Nyborg Kommune".

3. I arbejdstøjet

Ansatte, der afspadserer eller flekser ud, må fortsat ikke ryge, med mindre de skifter til privat tøj og forlader kommunens matrikel.

Det er ikke tilladt af afspadsere eller flekse ud med det ene formål at ryge.

Ansatte, der selv betaler deres frokostpause, må kun benytte sig af pausen til at tage en smøg, hvis de skifter til privat tøj og helt forlader kommunens matrikel.

4. Lange vagter

Den røgfri arbejdstid gælder, uanset hvor lang arbejdstiden er.

Flere timers overarbejde eller usædvanligt lange vagter er ingen undskyldning for at snuppe en smøg.

Det gælder for eksempel også de chauffører, der om vinteren kan være på vejene i både 12 og 14 timer i træk for at rydde sne og salte.

De må ikke holde ind til siden for at nyde en pibe tobak eller en cigaret.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce