Annonce
Nyborg

Rygepolitik for rollemodeller

- Vi skal gøre os meget stor umage for at støtte medarbejderne så meget som muligt i stedet for at fare ud med advarsler og fyresedler, siger fællestillidsrepræsentant Lone Smidt. Foto: Michael Bager
Med røgfri arbejdstid skal de offentligt ansatte i Nyborg vise kommunens børn og unge vejen til en fremtid uden tobak.

Nyborg: Offentligt ansatte, der ikke ryger i arbejdstiden, kan blive vigtige rollemodeller for børn og unge.

Det mener såvel ledelsen som medarbejderrepræsentanterne i Nyborg Kommune.

Og der er fuld opbakning fra Kræftens Bekæmpelse til kommunens planer om at indføre røgfri arbejdstid fra den 1. august 2020.

Og til forsøget på at gøre de offentligt ansatte til rollemodeller.

- Vi ved, at børn og unge spejler sig i deres omgivelser. Og med røgfri arbejdstid er kommunens ansatte med til at forebygge rygning blandt børn og unge, påepeger projektleder i Kræftwens Bekæmpelse, Maria Stage.

Annonce

Den forkerte vej

Formanden for Nyborg Kommunes sundheds- og forebyggelsesudvalg, Jan Reimer Christiansen (V), minder om, at det går den forkerte vej med rygningen i Nyborg Kommune.

- Vi vil gerne have en sund kommune. Det er derfor, vi sideløbende med planerne om den røgfri arbejdstid også er langt fremme med en forebyggende rygestrategi, der skal gøre Nyborg til røgfri kommune i 2030, tilføjer han.

Kommunaldirektør Lars Svenningsen og fællestillidsrepræsentant Lone Smidt er da også enige om, at forebyggelse og sundhedsfremme er et altoverskyggende godt argument for en røgfri arbejdstid.

- Som den største virksomhed i kommunen går vi ind og viser det gode eksempel i forhold til borgerne. Men måske vigtigst af alt også i forhold til børnene og de unge, siger Lars Svenningsen.

Og Lone Smidt supplerer:

- Vi ser flere og flere unge, som ryger, så vi må gøre noget særligt for at fremstå som rollemodeller, mener hun.

En vigtig hjælp

Lone Smidt tror også, røgfri arbejdstid kan blive en vigtig hjælp for de rygere blandt de offentligt ansatte, som gerne vil kvitte smøgerne.

- Vi skal gøre os meget stor umage for at støtte medarbejderne så meget som muligt i stedet for at fare ud med advarsler og fyresedler. Og jeg har gjort mig mange tanker om, hvordan vi for eksempel kan hjælpe dem, der på nogle tider af året er på arbejde 12-14 timer i døgnet og nu skal komme igennem dagen uden at kunne få en smøg. Men hvis vi får klædt dem rigtigt på til en røgfri arbejdstid, kan det blive en stor hjælp til de rygere, som i forvejen gør sig overvejelser om at stoppe, siger Lone Smidt.

Blandt den hjælp, Nyborg Kommune vil stille til rådighed for medarbejderne i forbindelse med den røgfri arbejdstid fra den 1. august 2020 er tilbud om rygestopkurser, workhops, en "værktøjskasse" og en intranetside, der udelukkende er helliget den røgfri arbejdstid.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce