Annonce
OB

Ryan ser frem til "Judas"-råb i Lyngby

OBs Ryan Laursen fik gult kort af dommer Anders Poulsen, da OB senest var i Lyngby den 22 juni 2020.(Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
OB-backen Ryan Johnson Laursen føler sig helt klar til at indgå i startopstillingen for første gang siden den 26. juli.
Annonce

Fodbold: Han er 28 år nu og har været i OB siden starten af 2017 og som sådan er han pludselig en af de garvede OB'ere i truppen i en verden, hvor spillere skifter klubber i rasende fart for at score det store eventyr, lønforhøjelsen, udfordringen, succesen eller den store skuffelse eller det bitre nederlag.

Men Ryan Johnson Laursen er nu snublende nær ved at starte inde i kampen i Lyngby mod sin gamle klub efter ikke at have spillet fra start siden den 26. juli i Horsens, hvor han måtte gå ud efter 38 minutter.

- Jeg håber, at jeg får spilletid i Lyngby. Jeg har trænet en lille måned nu og kroppen er frisk og jeg er sulten igen. Efter Horsens-kampen havde jeg problemer med min læg, og så gik jeg på ferie lige efter for også at få koblet fra. Så der var et efterslæb, da jeg skulle i gang igen. Men vi gjorde det rigtige og fik bygget mig godt op og brugte en uge ekstra end normalt. Det tror jeg, har gjort forskellen, siger Ryan Johnson Larsen efter den sidste træning torsdag formiddag.

Han lever også midt i en corona-tid som alle mulige andre.

- Hverdagen er nogenlunde den samme. Men nerven er gået væk i kampene. Det begynder man at kunne se og det er helt naturligt. Der mangler noget hårdhed i duellerne. Det er som om, at tændingen mangler. Publikum booster også holdet og giver noget mere og med publikum på lægterne spiller man ikke bare bolden bagud, mener OB-backen.

- Situationen kræver mere af os spillere, og vi får ikke foræret det boost. Det er virkelighed og hverdag, som vi nok kommer til at forholde os til i længere tid. Det er en mentale øvelse, som vi skal gøre os gode til at udføre.

Han er med på, at 350 tilskuere i Lyngby er noget andet end 350 tilskuere i Nature Energy Park.

- Om der er 350 i Lyngby eller 700 gør ikke den store forskel. Det vil stadig være meget intimt. Man kan høre, hvad der bliver sagt.

Annonce

Judas-råbet

- Hvordan behandler de dig, når du kommer til din gamle klub Lyngby?

Ryan Johnson Laursen slår en pæn latter op.

- Det er meget sjovt. Det er den samme person hver gang, som råber "Judas" efter mig. Den tager jeg med et smil, for det hører med. Det er bare sjovt med noget lir. Vi har været fem gange i Lyngby og tilråbet kommer hver gang fra den samme. Til gengæld tager staben og spillerne godt imod mig. Jeg har kendt træneren og holdlederen, siden jeg var helt ung.


Der mangler noget hårdhed i duellerne. Det er som om, at tændingen mangler.

Ryan Johnson Laursen


I en pokalkamp for godt et par år siden i Gladsaxe, hvor OB spillede mod AB, blev Ryan Johnson Laursen kaldt et "Lyngby-svin"

- I hele Nordsjælland er jeg ingens ven. Dengang jeg spillede for Lyngby, blev der også råbt af os i Gladsaxe. De efter de gamle spillere i Lyngby - bortset fra Jeppe Tverskov som de af en eller anden grund holder hånden over.

Annonce

Skjold-drengen

Egentlig er Ryan Johnson Laursen opdraget som ung i Østerbro-klubben Skjold

- Da jeg blev junior fik jeg at vide, at jeg nok skulle udfordre mig selv på et højere niveau. Jeg prøvede i KB, Brøndby, men Lyngby var det rigtige valg. Der var bare et miljø, som mindede mig meget om det i Skjold, så transitionen til Lyngby var meget fin. Der blev lagt en god plan for mig og det er en god historie på alle måder, siger OB-backen, der kom fra Esbjerg først i 2017 efter noget tumult omkring hans skadeshistorik.

Den hurtige back forholder sig også til den nuværende situation i OB, der nu er på vippen til en skæv sæsonstart.

- Vi har spillet til mere, men vi står med fire point for fem kampe. Det er nu, hvis vi ikke skal rykke for langt bagud i forhold til de andre. Niveauet er blevet hårdere og højere i ligaen med 12 hold, så det er alfa og omega, at vi vinder mod Lyngby, fastslog Ryan Johnson Laursen, inden han gik ind for at se, om han indgik i trænerens plan for en startopstilling om muligt på bekostning af Oliver Lund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Efter konkurs og betinget dom: Rådmand Søren Windell risikerer at blive smidt ud af bestyrelse

Middelfart

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce