Annonce
Faaborg-Midtfyn

Med kort varsel: Rutineret kok er klar på campingpladsen i Bøjden

Jacob Bøgstrup har kun haft et par dage til at blive klar, men det skal nok gå. Foto: Bent Warncke
Med kort varsel starter den 41-årige kok Jacob Bøgstrup café-restauranten op på Camp One i Bøjden - og han efterlyser hjælp.

Bøjden: Det er med det kortest mulige aftræk, at kokken Jacob Bøgstrup (41) nu starter op som forpagter af restauranten på Bøjdens campingplads.

I tirsdags stod det klart, at det blev muligt at åbne restauranten, og lørdag er han klar til at byde de første gæster indenfor.

- Det er gået stærkt, og jeg har ikke engang fået min dankortterminal endnu. Men det skal kunne lade sig gøre, og det kan det selvfølgelig også, lyder det fra Jacob Bøgstrup.

Skulle der gå nogle unge mennesker rundt derude og savne et godt sommerferiejob, så er det nu, de skal slå til. Jakob Bøgstrup har i skrivende stund ikke ansat noget personale, men det kommer forhåbentlig på plads i løbet af de næste par dage.

- I alt skal jeg nok bruge 7-8 stykker som tjenere og opvaskere, fortæller han.

Et Facebook-opslag har allerede givet pote - et par ansøgere har meldt sig, og dem skal han tale med senere på dagen.

I opstarts-weekenden får Jacob Bøgstrup derfor hjælp af sin bror og sin kone. Hun arbejder normalt som læge, men er klar til at give en hånd med.

- Ja, det bliver lidt usædvanligt at have en læge som tjener, men sådan må det være, siger han.

Annonce

Blå bog

Jacob Bøgstrup er 41 år uddannet kok.

Han kommer oprindeligt fra Middelfart og blev udlært kok i Restaurant Bøgeskoven i 2000.

I dag bor han i Bellinge.

Drev fra 2004-2008 restauranten Marco Polo i Svendborg.

Har siden været køkkenchef i forskellige kantiner og cafeer.

Gerne flere sæsoner

Restauranten henter selvfølgelig mange af sine gæster blandt campisterne, men den er også åben for folk udefra. Den kommer til at holde åbent alle dage hele sommeren igennem.

- Det bliver først sidst på sæsonen, at vi går over til kun at holde åbent i weekenden, fortæller han.

Fra 11 til 17 serveres der en række klassiske frokostretter såsom burgere, nachos og forskellige sandwiches, mens aftenbuffetten - åben fra 18 til 22 - bliver med løbende afsæt i de råvarer, der er i sæson, som Jacob Bøgstrup formulerer det.

- Vi lægger ud i denne weekend med en buffet, der blandt andet indeholder asparges og rabarber, som begge er i sæson lige nu. Planen er at lave en lækker og varieret buffet hver aften, siger han.

Der har af forskellige grunde i årenes løb været en del udskiftning på forpagterposten på Camp One i Bøjden.

Jacob Bøgstrup starter op med en ambition om, at han kommer til at drive restauranten i mere end én sommer.

- Jeg håber, at det bliver til mange år i Bøjden, men det kræver selvfølgelig, at vi kan få det op og køre, og der kommer nogle gæster. Men jeg vil gerne være her i mange sæsoner, ellers havde jeg ikke sagt ja til det, siger han.

Jacob Bøgstrup forventer, at han får flere sæsoner i Bøjden. Foto: Bent Warncke
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

40-årig anholdt efter skuddrama: Mistænkt for at have spillet en rolle ved Paludan-demonstration

Fyn For abonnenter

Se video af biljagten på Svendborgmotorvejen: Ulriks fire kameraer fanger farlige trafikanter og bilkabule-syndere

Odense

Odense vil også være CO2-neutral: I Aarhus og København er biltrafikken smertensbarnet

Annonce