Annonce
Sport

Russisk antidopingchef forventer langvarig OL-udelukkelse

Maxim Shemetov/Reuters
Yuri Ganus tror ikke, at russere kan stille op ved sommer- og vinter-OL under russisk flag lige foreløbig.

De bedste russiske atleter kommer næppe til at kunne konkurrere frit under russisk flag ved OL i Tokyo næste år eller ved vinter-OL i Beijing i 2022, selv om de opfylder de sportslige krav for at deltage.

Det er i hvert fald den forventning, som chefen for Ruslands Antidopingagentur (Rusada), Yuri Ganus, har.

Det siger han i et interview med det franske nyhedsbureau AFP efter sag om manipulation af udleveret dopingdata.

- Ruslands olympiske hold kommer ikke til at kunne deltage fuldt ud i de olympiske lege i Tokyo (...) Jeg tror også, at det samme vil være tilfældet ved vinter-OL i Kina, siger Yuri Ganus.

I hans optik er det bedste scenarie for russerne, at enkelte atleter får lov til at deltage, hvis de bliver inviteret - underforstået undersøgt og godkendt - ligesom det var tilfældet ved vinter-OL i Pyeongchang sidste år.

Rusland har tidligere haft et statskontrolleret antidopingprogram. Det har medført, at russiske atleter ved flere internationale idrætsstævner helt har fået forbud mod at deltage, eller også har de ikke fået lov til at konkurrere under russisk flag.

Det er manipulation af udleveret dopingdata, der får Yuri Ganus til at frygte restriktioner for Ruslands OL-deltagelse i fremtiden.

Det Internationale Antidopingagentur (Wada) har efter lang tids venten rekvireret en masse dopingdata fra et laboratorium i Moskva, men i september meddelte agenturet, at der var "uoverensstemmelser" i de udleverede data.

Yuri Ganus har efter eget udsagn forsøgt at komme til bunds i, hvem der har manipuleret de udleverede prøver. Manipulationen fandt angiveligt sted på den aften, hvor data blev overleveret til Wada.

Antidopingbossen blev ansat i 2017 for at rydde op i det russiske dopingmorads, og han har flere gange ytret sig - efter russiske standarder - uvant kritisk om embedsfolk og det russiske system.

Det gør han igen.

- Alle mine udtalelser er rettet mod, at vi skal tage de rigtige beslutninger. Rusland kan ikke fortsætte med sine gamle metoder, for det gør dopingkrisen værre.

- Vi er nødt til at komme af med tanken om, at Vesten prøver at lægge pres på os. Det er Rusland, som skal få sine egne ting i orden, siger Yuri Ganus til AFP.

Han påpeger også, at Rusland bør ansætte nye folk i sportsorganisationernes ledelser samt en ny sportsminister. I kampen for en renere sport regner han med støtte fra præsident Vladimir Putin, siger han.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Thomsens 41 år med lokalhistorie

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce