Annonce
Sport

Russerne griner næppe højlydt ved morgenbordet

Nu hilser vagthunden også på den danske presse. Foto: Leif Rasmussen

ANAPA: Sikkerhedsfolkene omkring det danske landsholds træningsbaner er efterhånden blevet tryggere ved både de danske spillere og de danske reportere. Det vil være at gå for langt at sige, at de møder os med store smil, men det er tæt på.

Det ligger ikke helt til den lokale natur at bryde ud af monotonien og slå om sig med friske bemærkninger. Men den slags findes også i vestligere samfund end det russiske.

Nu er det ikke alle, der kender den tyske sangskat, men Stephan Remmler havde jo et kanonhit med "Keine Sterne in Athen". Sangen handler om modvilligt at være taget med kæresten på ferie, selv om han havde advaret mod projektet. Ferie ødelægge hele hans livsrytme og han konstaterer - nok mest om kæresten:

Sogar zum Frühstück wird gelacht....

Altså selv en højhellig morgen skal man være en grinebider og være beleven.

En af sikkerhedsfolkene har faktisk afsløret, at han kan tysk og det blev da til en slags dialog, da først reportertasken var blevet gennemlyst i kontrollen ind til den danske træningsbane.

- Geht's gut?

- Ja und bei dir?

- Danke mir geht es gut.

- Gut geschlafen?

- Aber natürlich...ich schlafe immer gut..

Selv manden i camouflagetøjet og den medfølgende vagthund er løsnet op og hunden hilste faktisk på pressefolkene.

Nu mangler efterhånden kun de fire tavse mænd i den brandbil, som konstant står ved danskernes træningsanlæg og venter på at rykke 14 meter ud over asfalten og slukke en brand - på banen? Eller i det blikskur, der er midlertidigt pressecenter? Eller mindre katastrofalt - i kaffemaskinen?

Hjerteligheden fortsætter ud gennem sikkerhedskontrollen, da træningen lukkes og pressefolkene siger farvel.

- Tschüss.

- Tschüss!

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Leder For abonnenter

Ghettopakke: Aktuelle tal, tak

Der er ikke længere blot én, men nu to rigtig gode grunde til, at partierne bag den såkaldte ghettopakke tænker sig godt om og justerer kriterierne, inden de pålægger en række kommuner at begynde nedrivning af boligområder på den hårde ghettoliste. Med et bredt flertal bestående af seks partier bag ghettopakken må man udlede, at dette tiltag mod socialt udsatte parallelsamfund har solid folkelig forankring. Men den folkelige forståelse kan hurtigt skrumpe ind, hvis det viser sig, at et nedrivningsdiktat har et grotesk skær af tilfældigheder. Det har stødt mange borgere, at Odense Kommune tilbyder flyttepenge til dømte kriminelle i boligområder, der risikerer at havne på den nye ghettoliste, som sendes ud til december. Forargelsen er forståelig, selv om kommunen kun reagerer som alle andre, der ser en kæmpeudgift tårne sig op forude: Man forsøger at undgå den. Og her er der tale om, at nogle færre beboere med en plettet straffeattest i et par opgange måske er afgørende. Senest er det kommet frem, at nedrivning kan blive udløst af, hvad man kan kalde bagatelkriminalitet. Hvis en person får en bøde og ikke betaler den, havner sagen i retten, hvor personen får en dom. Ifølge et datatræk hos Fyns Politi for 2017 og 2018 har otte personer med adresse i det nedrivningstruede boligkvarter Solbakken i Odense fået en dom på grund af en ikke-betalt bøde. Disse eksempler belaster altså Solbakken i ghettoregnskabet og kan i sidste ende betyde nedrivning. Venligt udlagt vil det være et papirtyndt grundlag. Boligminister Kaare Dybvad besøgte et af Odenses udsatte boligkvarter for nogle dage siden og havde ingen bemærkninger til kommunens flyttehjælp til kriminelle. Derimod stillede Dybvad i udsigt, at de tal, der skal danne grundlag for ghettolisterne, skal være så aktuelle som muligt. Hvis det skal forstås sådan, at de 11 måneder gamle tal, der bruges i dag, ikke dur, er det en god erkendelse, selv om skrotning bør være en selvfølge. Betryggende vil det også være, hvis partierne bag ghettoaftalen giver opgørelsesmetoden et eftersyn. På landsplan berører ghettoplanen flere tusind mennesker og koster mange milliarder. Derfor skal kriterier og udførelse være uangribelig.

Annonce