Annonce
GOG

Russere venter søndag: Lasse Møller smadrer Århus Håndbold

Lasse Kjær Møller, GOG (64) 26.08.2017. Santander Cup, herrer. Skanderborg Håndbold-GOG. Foto: OLE NIELSEN
Med 11 scoringer, hvoraf nummer 10 reelt lukkede opgøret, gik Lasse Møller forrest, da GOG hentede sin anden sejr i ligaens grundspil ved at slå Århus Håndbold i Gudme.

Håndbold: Efter et par kampe på det jævne tog en vis herrer ved GOG-backen Lasse Møller - SG Flensburg-Handewitt fra næste sæson - i onsdag aftens ligaopgør i Gudme mod Århus Håndbold.

Møller bankede løs fra alle vinkler og førte dermed an i fynboernes sejr på 33-30 over Erik Veje Rasmussens tropper. Ikke færre end 11 scoringer blev det til fra backens hånd, og med den 10. lukkede han reelt opgøret, efter at GOG - af noget uransagelige grunde - var ved at komme i vanskeligheder i slutminutterne.

Hjemmeholdet var foran 29-20 med 11 minutter tilbage. Alligevel kom Århus op på kun at være bagud med et enkelt mål 29-30 med fem minutter tilbage. Men først en scoring af Mathias Gidsel og derefter - befriende for fynboerne - af Lasse Møller betød, at GOG fik sin anden sejr i fire kampe i den nye sæsons grundspil i ligaen.

- Jeg ved ikke lige, hvad der skete der til sidst, hvor Århus kom op. Måske blev vi lidt for sikre på, at vi havde vundet. Det er i hvert fald en lektion, vi skal lære af. Århus Håndbold er et hold, der aldrig giver op, lød det fra Lasse Møller efter opgøret.

Emil Jessen, ung spiller hos Århus Håndbold, der scorede tre mål i slutfasen, sagde således om opgørets sidste, noget mærkværdige minutter:

- Det var som om, GOG gik ned i tempo, og så greb vi chancen i forsøget på at få point med hjem.

Annonce

GOG-Århus Håndbold 33-30 (20-17)

Ligaens grundspil, herrer

Kampens gang: 3-1, 7-5, 11-8, 14-11, 16-13, (20-17), 21-21, 23-21, 27-22, 29-24, 20-27, 33-30.

Mål:
GOG: Lasse Møller 11 Stig-Tore Moen Nilsen 3, Emil Lærke 3, Josef Pujol 3, Henrik Tilsted 3, Mathias Gidsel 3, Oscar Bergendahl 2, Emil Jakobsen 2 (1), Odinn Thor Rikhardsson 1, Arnar Freyr Arnarsson 1, Lasse Kronborg 1.
Århus: Torben Petersen 7, Nikolaj Læsø 7, Anders Kragh Martinusen 7, Emil Jessen 3, Tobias Møller 3 (1), Peter Lund 1, Anton Laursen 1, Mads Lønborg 1.

Bedste spiller:
GOG: Lasse Møller.
Århus: Torben Petersen.

Udvisninger:
GOG: 2.
Århus: 3.

Dommere: Mads Hansen og Martin Gjeding - upåklagelig indsats (men uden tv på kampen var der heller ingen muligheder for trænerne til at tage challenge!).

Tilskuere: 1487.

GOG’s næste kamp: Søndag den 22. september, kl. 15.10: GOG-Medvedi (Rusland) i Champions Leagues gruppe D. Kampen spilles i Jyske Bank Arena i Odense.

Moen er spillet ind

Lasse Møller afviste i øvrigt, at hans store indsats mod Århus Håndbold var hævn for et par mere bløde kampe fra hans side. Møller sagde:

- Jeg tror mere, man skal se min indsats som en positiv konsekvens af, at vi er ved at få tingene til at fungere som hold. Det gør bare tingene meget nemmere.

- Hvad er det, som fungere bedre end tidligere i sæsonen?

- Stig (højrebacken Stig-Tore Moen-Nilsen, red.) er begyndt at komme rigtig meget ind i spillet. Vi har fået spillet Stig ind. Vi havde en vanskelig opstart, hvor han var skadet. Nu spiller han på højt niveau. Om det så er mig, der scorer 11 mål eller ham - det føler jeg egentlig er lige meget, så længe vi komplementerer hinanden godt. Så synes jeg også, at resten af bagspillerne havde nogle vanvittig gode indhop. Jeg er bare rigtig glad for, at det går så godt fremad, selv om vi har mange kampe og ikke så mange træninger.

Fornøjelse og ære

Selv om Århus Håndbold - i modsætning til i sine første kampe i sæsonen - satte et par unge spillere i aktion, blandt andre netop Emil Jessen, ja, så skal Torben Petersen, Nikolaj Læsø og Anders Kragh Martinusen bære alt for meget hos østjyderne. Kampen i Gudme var meget "smalle Århus" mod "brede GOG".

GOG-chef Nicolej Krickau brugte endnu engang (næsten) hele paletten. Lasse Møller:

- Både i kampen mod Mors-Thy og i kampen i Kristianstad i søndags var vi gode til at få alle i spil. Det betyder blandt andet, at holdet har luft til at lukke tingene til sidst. Jeg er megastolt af mit hold.

- Kan i viske den her kamp væk og være klar til Medvedi i Champions League på søndag?

- Det er jo det sjove - og udfordrende - ved også at spille Champions League. Jeg håber og tror, at vi også kan levere på søndag. Det er en kæmpe-fornøjelse og en kæmpe-ære for mig at spille Champions League for GOG.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce