Annonce
Sport

Russer overrasker med semifinalesejr over Novak Djokovic

Rob Carr/Ritzau Scanpix
Daniil Medvedev vinder semifinale i Cincinnati mod Novak Djokovic, og er i sin anden Masters-finale i træk.

Verdensetteren i tennis, Novak Djokovic, måtte overraskende bøje sig for russeren Daniil Medvedev i semifinalen ved ATP-turnering i Cincinnati i Ohio.

Djokovic vandt ellers første sæt med 6-3, men det lod den niendeseedede russer sig ikke gå på af. Tværtimod tog han de næste to sæt med samme cifre.

- Jeg ved ikke, hvordan jeg fik det vendt. Jeg var meget træt efter første sæt og tænkte, at jeg måske ikke var i stand til at holde dampen oppe, siger Medvedev ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Det er en fantastisk følelse at vinde og slå verdens nummer et. Det viser, at jeg fortjener at være i finalen.

Han vandt også den forrige kamp mellem de to - på grus i Monte Carlo i april.

Turneringen i Cincinnati var Djokovics første, siden han i juli triumferede i Wimbledon.

Serberen havde før semifinalen, der sluttede natten til søndag dansk tid, ikke tabt et sæt i turneringen, der fungerer som optakt til US Open.

Og den 23-årige Medvedev er tilsyneladende i topform inden årets sidste grand slam-turnering, der begynder den 26. august.

For otte dage siden var han i finalen i Masters-turneringen i Montreal, hvor han dog tabte til Rafael Nadal fra Spanien.

Medvedev er den anden russer, som har leveret et chokresultat i Cincinnati.

I tredje runde måtte den schweiziske stjerne Roger Federer forlade turneringen efter et nederlag til russeren Andrey Rublev, der rangerer som nummer 70 i verden.

I søndagens finale møder Daniil Medvedev belgieren David Goffin.

Goffin, der er seedet som nummer 16, besejrede Frankrigs Richard Gasquet med 6-3, 6-4 på vejen til sin første finale i en Masters-turnering.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce