Annonce
Sport

Rusland skal forklare uoverensstemmelser i dopingdata

Marc Braibant/Ritzau Scanpix
På grund af uoverensstemmelser i udleverede dopingdata får Rusland tre uger til at forklare sig.

Det Internationale Antidopingagentur (Wada) har indledt en undersøgelse af "uoverensstemmelser" i udleverede dopingdata fra Rusland.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Nu har Rusland tre uger til at forklare sig, lyder det i en udtalelse fra Wada efter et møde mandag i Wadas eksekutivkomité.

Nyheden kan være katastrofalt nyt for Rusland med tanke på OL i Tokyo, der afholdes om mindre end et år, da det potentielt kan føre til nye sanktioner.

Wada har advaret om "de strengest mulige" sanktioner, hvis det viser sig, at der er blevet manipuleret med de udleverede data.

Ved vinter-OL i Pyeongchang i 2018 var Rusland udelukket som nation på grund af en stor dopingskandale. Her stillede en række russiske atleter i stedet op under neutralt flag.

Wada har gennemgået store mængder data fra et laboratorie i Moskva, hvor statsstøttet doping angiveligt har fundet sted gennem en årrække.

Det afslørede en rapport i 2015.

Samme år blev Det Russiske Antidopingagentur (Rusada) udelukket af Wada. Alligevel fik Rusland tilladelse til at deltage ved OL i Rio i 2016, men i atletikregi har nationen haft karantæne siden november 2015.

Efter planen skal Det Internationale Atletikforbund (IAAF) dog tage udelukkelsen af de russiske atleter op til revision forud for VM, der begynder på fredag.

Ifølge Ruslands sportsminister, Pavel Kolobkov, samarbejder landet fuldt og helt med Wada i undersøgelserne.

- Digitale eksperter fra begge sider (Rusada og Wada, red.), som allerede er i kontakt, undersøger, hvad det er for nogle uoverensstemmelser.

- Fra vores side vil vi fortsætte med at samarbejde fuldt ud, siger sportsministeren ifølge AFP.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Bevæbnede mænd stak ild på Odenses folkeregister

1994 Med et splinternyt skitseprojekt til en uddannelsesby i hjertet af Odense melder den fordums store industrivirksomhed Thrige-Titan sig nu på banen med ledige ejendomme og arealer til uddannelsesformål. Thrige har fået arkitektfirmaet Stærmose og Isager til at ”forvandle” det henslumrende industriområde – der ligger blot et par minutters gang fra banegård og busterminal – til Odenses uddannelsesmæssige svar på latinerkvarteret i Paris. Arkitekternes forslag omfatter hele Thrige-firkanten ved Tolderlundsvej og Skibhusvej. Gamle kontor- og industribygninger er forvandlet til skoler og kollegieværelser. Mellem bygningerne er der anlagt grønne områder, flisebelagte ”filosofgange” og et stort, nyt auditorium. 1969 Boligstandarden på Fyn er – trods de senere års omfattende nybyggeri – ringere end i det øvrige land. 8351 fynske lejligheder er uden vand i køkkenet, 20.975 lejligheder har ikke WC, 48.104 lejligheder er uden centralvarme og 52.962 lejligheder er ikke udstyret med bad. Tallene er hentet fra en undersøgelse, som Danmarks Statistik foretog i 1965 og som netop er offentliggjort. Der er selvfølgelig bygget en del nye boliger siden 1965 men ikke nok til at ændre resultaterne i væsentlig grad. Under halvdelen af de 37.760 lejligheder i de fynske landdistrikter er forsynet med bad, halvdelen har centralvarme og lidt mere end halvdelen har WC. I knap en femtedel af lejlighederne måtte beboerne hente vand i gården. 1944 I går lidt før kl. 14, mens det meste af personalet holdt frokostpause, bankede det kraftigt på døren til Odense Folkeregister. Da en ung dame lukkede op, stod der tre revolverbevæbnede mænd uden for døren og kommanderede hende og en anden dame på kontoret til at række hænderne i vejret. Derefter spurgte de, hvor folkeregistrets kartotek over byens borgere var, og de fik anvist de store stålskabe, der indeholdt de mange tusinde kort. Mens den ene af mændene holdt damerne op, hældte de to andre kortene ud på gulvet i en stor bunke og overhældte dem med brandbare væsker. De satte derefter ild til kortene og forlod kontoret med de to damer, mens ilden blussede op og sendte røg ud over Flakhaven.

Annonce