Annonce
Sport

Rusland er fortsat udelukket og misser VM i atletik

Harold Cunningham/Ritzau Scanpix
IAAF fastholder udelukkelsen af Rusland, som derfor misser det forestående VM i atletik.

Når VM i atletik begynder i Qatar på fredag, bliver det uden Rusland som deltager.

Mandag oplyser Det Internationale Atletikforbund (IAAF) således, at man fastholder udelukkelsen af Rusland, som derfor misser begivenheden som nation.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Nogle russiske deltagere vil der dog være i Doha. En række udøvere uden dopinghistorik har fået lov til at deltage under neutralt flag.

Det Russiske Atletikforbund (Rusaf) har været suspenderet fra internationale konkurrencer siden november 2015, efter en rapport fra Det Internationale Antidopingagentur (Wada) fastslog, at systematisk doping er fundet sted blandt russiske atletikudøvere.

IAAF's præsident, Sebastian Coe, fortæller, at man har fulgt stærke opfordringer fra en nedsat arbejdsgruppe om at fastholde suspenderingen, mens der stadig analyseres data fra det russiske antidopinglaboratorie i perioden fra 2011 til 2015.

Beslutningen om at fastholde udelukkelsen sker samme dag, som det kom frem, at Det Internationale Antidopingagentur (Wada) har indledt en undersøgelse af "uoverensstemmelser" i udleverede dopingdata fra Rusland.

Nu har Rusland tre uger til at forklare sig, lød det i en udtalelse fra Wada efter et møde mandag i Wadas eksekutivkomité.

Wada har gennemgået store mængder data fra et laboratorie i Moskva, hvor statsstøttet doping angiveligt har fundet sted gennem en årrække.

Nu har Wada advaret om "de strengest mulige" sanktioner, hvis det viser sig, at der er blevet manipuleret med de udleverede data. Det kan få indflydelse på Ruslands deltagelse ved OL i Tokyo næste år.

I første omgang misser Rusland altså VM i atletik for anden gang i træk. Det forestående VM afvikles fra den 27. september til 6. oktober.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce