Annonce
Sport

Rungsteds ismestre smider føring og ryger helt til bunds

Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix
Sønderjyske vendte 0-2 til 5-2 på udebane på Rungsteds mesterhold, der nu er sidst i ishockeyligaen.

For fem måneder siden kunne ishockeyspillerne fra Rungsted Seier Capital lade sig hylde som danske mestre, men hverdagen har meldt sig i Nordsjælland.

Trods en 2-0-føring hjemme mod Sønderjyske endte Rungsted med at tabe 2-5 tirsdag aften, og dermed er de regerende mestre bundprop i Metal Ligaen.

Det startede ellers så fint, da først Shane Hanna og siden Mario Lucia scorede for Rungsted, men Daniel Nielsens reducering midtvejs i anden periode satte gæsterne i gang.

I kampens sidste tredjedel fik sønderjyderne for alvor skudt hul på målmand Thomas Lillie.

To scoringer af Martin Eskildsen og en enkelt af Phil Lane vendte det hele på hovedet, og da Rungsted satsede og erstattede Lillie med en ekstra markspiller, kunne Daniel Nielsen score gæsternes femte mål kort før tid.

Sejren er Sønderjyskes første i denne sæson, mens Rungsted har tabt alle sine tre første kampe og blot er noteret for et enkelt point i bunden af rækken.

Derudover har holdet tabt fire kampe i Champions Hockey League, så det har været nogle tunge uger for Erik Hjalmarssons tropper.

Øverst i tabellen ligger Aalborg Pirates, der vandt det nordjyske lokalopgør mod Frederikshavn White Hawks med 4-2 og har maksimumpoint. Farlige Thomas Spelling scorede to gange for aalborgenserne.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Bevæbnede mænd stak ild på Odenses folkeregister

1994 Med et splinternyt skitseprojekt til en uddannelsesby i hjertet af Odense melder den fordums store industrivirksomhed Thrige-Titan sig nu på banen med ledige ejendomme og arealer til uddannelsesformål. Thrige har fået arkitektfirmaet Stærmose og Isager til at ”forvandle” det henslumrende industriområde – der ligger blot et par minutters gang fra banegård og busterminal – til Odenses uddannelsesmæssige svar på latinerkvarteret i Paris. Arkitekternes forslag omfatter hele Thrige-firkanten ved Tolderlundsvej og Skibhusvej. Gamle kontor- og industribygninger er forvandlet til skoler og kollegieværelser. Mellem bygningerne er der anlagt grønne områder, flisebelagte ”filosofgange” og et stort, nyt auditorium. 1969 Boligstandarden på Fyn er – trods de senere års omfattende nybyggeri – ringere end i det øvrige land. 8351 fynske lejligheder er uden vand i køkkenet, 20.975 lejligheder har ikke WC, 48.104 lejligheder er uden centralvarme og 52.962 lejligheder er ikke udstyret med bad. Tallene er hentet fra en undersøgelse, som Danmarks Statistik foretog i 1965 og som netop er offentliggjort. Der er selvfølgelig bygget en del nye boliger siden 1965 men ikke nok til at ændre resultaterne i væsentlig grad. Under halvdelen af de 37.760 lejligheder i de fynske landdistrikter er forsynet med bad, halvdelen har centralvarme og lidt mere end halvdelen har WC. I knap en femtedel af lejlighederne måtte beboerne hente vand i gården. 1944 I går lidt før kl. 14, mens det meste af personalet holdt frokostpause, bankede det kraftigt på døren til Odense Folkeregister. Da en ung dame lukkede op, stod der tre revolverbevæbnede mænd uden for døren og kommanderede hende og en anden dame på kontoret til at række hænderne i vejret. Derefter spurgte de, hvor folkeregistrets kartotek over byens borgere var, og de fik anvist de store stålskabe, der indeholdt de mange tusinde kort. Mens den ene af mændene holdt damerne op, hældte de to andre kortene ud på gulvet i en stor bunke og overhældte dem med brandbare væsker. De satte derefter ild til kortene og forlod kontoret med de to damer, mens ilden blussede op og sendte røg ud over Flakhaven.

Annonce