Annonce
Nordfyn

Rundt på gulvet: Fra kassettebånd til streaming

Villy Høj, Orla Kristoffersen og Benno Frandsen udgør i dag gruppen Rundt På Gulvet, der stadig af og til optræder - også med de gamle Bogense-sange. Billedet her er dog fra 2006. Arkivfoto fra OmrådeAvisen Nordfyn, 
Annonce

Bogense: Sommeren i 1992 var både varm og solrig og ikke mindst høj på fodboldstemning, når Danmark kamp efter kamp lagde de store ned på stribe.

I Bogense var det også sommeren, hvor man kunne erhverve sig det helt nye kassettebånd "Ta' te Bogense" med Orla Kristoffersen, Benno Frandsen og Villy Høj.

- Vi indspillede det i et lille rum hos Niels Vølund, hvor vi ikke kunne være allesammen på en gang. Den ene måtte side udenfor og nogle af numrene blev indspillet på skift på en firsporet båndoptager, husker Orla Kristoffersen.

På båndet, der blev solgt hos Ehlerts Boghandel og hos Lasse og Palle - dengang i Favør, fandt man tolv sange om Bogense, hvoraf der både var nye og en række rigtigt gamle kendinge. Det var blandt andet en på det tidspunkt 70 år gammel skyttelaugssang, Anders Jægers "Kukkeren fra Æbelø", Havfruevalsen og Bogensevalsen.

Annonce

På nettet

Hvis du er en af dem, der ikke længere ejer en kassetteafspiller og magnetsporet på det gamle bånd er slidt op, så er der nu kommet en ny mulighed for at høre sangene.

De snart 30 år gamle indspilninger er nemlig netop gjort tilgængelige på både Spotify og Youtube i en opdateret digital kvalitet - og så behøver man heller ikke med jævne mellemrum stramme båndet op med enden af en blyant.

Hvis du i søgefeltet på en af musiktjenesterne skriver "ta' te' Bogense", får du direkte adgang til et genhør.

Det er Jan Kjeldsen, der driver lydstudie i Bogense, som har lagt indspilningerne på nettet.


Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

'De mest utålmodige mennesker nord for Alperne' har store planer: Vil bygge landsby omkring historisk ejendom

Annonce