Annonce
Nordfyn

Rundkørsel muligvis på vej i Bogense

Muligheden for en rundkørsel i krydset Odensevej/Toftevej/Harritslevvej skal undersøges nærmere. Foto: Dorthe Wolff
Udover de allerede budgetterede lyskryds, der skal anlægges i 2020, ser teknik- og miljøudvalget for tiden på tre større anlægsprojekter. Heriblandt overvejer man en rundkørsel ved indgangen til Bogense.
Annonce

Nordfyn: Teknik- og miljøudvalget har oprettet en prioriteringsliste for større anlægsprojekter i kommunen. Det er med andre ord en oversigt over projekter, som ikke har fundet hele vejen ind i budgettet endnu, men hvor man politisk skal tage stilling til, om man vil bringe dem ind i budgetforhandlingerne for 2021. Listen, der kan ses nedenfor, tager altid udgangspunkt i vurderinger ud fra uheld, tryghed, tilgængelighed, oversigtsforhold, trafikintensitet, hastighed, vejudformning, skolevej, støj og henvendelser.

1) Lyskryds syd for Otterup

En uheldsanalyse af Daugstrup-krydset syd for Otterup viser, at krydset er ulykkesbelastet. Krydset, der er knudepunkt for Slettensvej, Daugstrupvej og Lundegyden, har en trafikintensitet, der er en af de højeste i Nordfyns Kommune, især i spidsbelastningsperioderne om morgenen og aftenen, hvor der kommer meget trafik fra sekundærvejen Daugstrupvej.

Den seneste trafikmåling, som blev gennemført i maj 2019, viser en årsdøgntrafik (ÅDT) på 10.138 biler og en forbipassende bil cirka for hvert 2,5 sekund i den første time.

En trafiksikkerhedsrevision skal analysere forholdene nærmere, men administrationen foreslår, at der arbejdes videre med etablering af lysregulering i krydset. Anlægsarbejdet vil have en anslået pris på 2.700.000 kroner.

2) Rundkørsel i Bogense

I krydset Odensevej/Toftevej/Harritslevvej i Bogense er trafikintensiteten på primærvejen Odensevej også en af de højeste i Nordfyns Kommune. Her er der også tale om et ulykkesbelastet kryds, der tilmed er komplekst på grund af en del erhvervsrelateret aktivitet.

Ulykkesmønstret i og omkring krydset er mangeartet, men mange af de registrerede ulykker sker i forbindelse med svingende trafikanter.

Forholdene omkring udkørsler fra Cirkel-K, Fyns Bil- og Bådsalg på den ene side af Odensevej og Nordfyns Røgeri på den modsatte side skal analyseres nærmere i en trafiksikkerhedsrevision, men administrationen foreslår, at der arbejdes videre med etablering af en rundkørsel til afvikling af trafikken i krydset. Rundkørslen vil have en anslået pris på 3.800.000 kroner.

3) Fortov i Søndersø

På strækningen langs Dallundvej mellem Vibevænget og Mejerivænget er trafikintensiteten også høj for Nordfyns Kommune. Der har ikke været registreret nogen ulykker de seneste 10 år, men det er en strækning, som har fået flere bekymrede borgere til at henvende sig, fortæller Henrik Boesen.

Dallundvej fungerer nemlig som skolevej, og der ligger også et borgerhus på strækningen. Etableringen af et fortov på strækningen vil derfor skabe tryghed for gående.

Forholdene for cyklister og knallertkørende vil muligvis blive analyseret nærmere, og administrationen foreslår, at der arbejdes videre med etablering af fortov på strækningen. Anlægsarbejdet vil have en anslået pris på 1.200.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Lokal kok blev stukket til døde: Kæresten til den dræbtes søster anholdt

Nordfyn For abonnenter

Per giver kommunen skylden for sit mistede ben: - Der er ikke noget, der hedder menneskeværdigt i det her

Kerteminde

Drabssigtet erkender at have stukket med kniv: Det var nødværge

Kerteminde For abonnenter

Cengiz genoplivede 28-årig efter knivstikkeri i Munkebo: Nu er offeret død

Odense

Kritik af kommune i sag om ulovligheder i tidligere kro: Går efter de forkerte, mener lejerforening

Annonce