Annonce
Albaniserien

Runden der gik i Fynsserien: 15. spillerunde

"Den direkte vej i Danmarksserien" er præcis, hvad der spilles om i Fynsserien. Her eksemplificeret af Marstal/Rise i 2016. Foto: Roland Petersen
Søndag eftermiddag blev sidste fuldespillerunde i efteråret afviklet, og tilbage har vi nu kun en enkelt kamp at se frem til, inden holdene går i vinterhi frem til slutningen af marts. Det blev en runde fyldt med scoringer, hvor især Fjordager og Marstal/Rise leverede en kandidat til sæsonens kamp.

FODBOLD: 15. spillerunde i sæsonens Fynsserie er nu skrevet i bøgerne. 30 scoringer blev det til, hvilket endnu engang indikerer, at det er en uhyre interessant række at følge, hvis man er til det offensive spil med masser af muligheder for at hæve armene i vejret. B1913 er holdet, alle ønsker at være på nuværende tidspunkt, da de på trods af at være det hold, der har spillet færrest kampe, så er de sikre på at overvintre på førstepladsen. Tilbage er der kun en enkelt kamp mellem netop dem og S.f.B på lørdag.

Annonce

Rundens resultater

Bogense G&IF - Krarup Espe Fodbold 1-2

Morud IF - B1913 0-1

Allesø GF - Kerteminde BK 0-1

B 1909 - S.f.B 3-0

Dalum IF - Aarup BK 4-2

Tarup-Paarup IF - SSV Højfyn 3-2

Fjordager IF - Marstal/Rise 6-5

Lørdag:

Rundegennemgangen starter på Nordfyn, hvor Bogense G&IF bød hjertelig velkommen til Krarup Espe Fodbold. Måske skulle velkomsten have været knap så hjertelig, da udeholdet stak af med de tre point efter en direkte kamp om at overvintre over stregen. Her trak Krarup Espe Fodbold det længste strå takket være to hurtige scoringer i slutningen af første halvleg. 1-2 blev resultatet

Samtidig i Morud havde man besøg af topholdet B1913. I en kamp mellem nummer 1 og 14 burde resultatet være givet, men det holdte hårdt for de blå odenseanere, da de kun fik en 0-1 sejr med hjem til Campusvej – endda takket være et straffespark, som sikkert blev eksekveret af topscorer, Nicklas Stokholm i starten af anden halvleg.

I Allesø ønskede Kerteminde BK at gøre 13’erne kunststykket efter, og de blev derfor også indehaver af en udesejr på 0-1. Scoringen faldt i starten af kampen ved Jakob Rose Moltrup, der også senere måtte en tur i dommerens sorte bog. Det var blot et af fire gule kort i kampen, der sikrede Kerteminde BK en placering i top 5, mens Allesø GF lige akkurat holder sig under stregen.

Søndag:

Mens lørdagen bød på 3 udesejre, så var der 4 hjemmesejre på programmet søndag. Den første af disse var i Vollsmose, hvor 9’erne bød S.f.B indenfor til en vaskeægte topkamp. 3-0 stod der på måltavlen efter de 90 minutter, hvor kampens spiller, Jakob Tonnesen stod noteret for to af scoringerne. B 1909 der startede sæsonen med minus 9 point overvintrer dermed på rækkens 2. plads efter imponerende 12 sejre i 14 forsøg henover efteråret.

Et andet hold der har leveret stærkt i efteråret er Dalum IF. Det fortsatte de med denne søndag, hvor de vandt 4-2 over bundholdet Aarup BK. Seks forskellige målscorere i kampen vidner om stor offensiv kvalitet i kampen, hvor Dalum konsoliderede deres 3. plads i rækken bag de to oprykningsfavoritter og rivaler, B1913 og B 1909.

Tarup-Paarup IF har haft et lidt blandet efterår. I perioder har de været forrygende, og havde blandt andet en stime på syv kampe uden nederlag i gang, men på andre tidspunkter har det ikke fungeret for dem. De sluttede dog efteråret af med tre point, da de tog imod SSV Højfyn. Her blev resultatet 3-2 på to sene scoringer i 75. og 77. minut.

Kampens med afstand bedste kamp fandt sted i Fjordager. 11 mål, der næsten fordelte sig ligeligt, så Fjordager løbe af med en 6-5 sejr over Marstal/Rise i en kamp om midten af tabellen. Hjemmeholdet havde fire forskellige målscorere, men må alligevel takke Jesper Rasmussen der med et hattrick var essentiel for den flotte sejr. Det var dog en anden Jesper, nemlig Kjærulff, der i kampen døende minutter afgjorde affæren. Marstal/Rise kan med rette ærgre sig over resultatet, da Kasper Kildegaard ellers bragte dem foran med 5-3 i 72. minut.

Se sidste uges rundegennemgang her

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fred friskolerne

Man kan sagtens sidde tilbage med en fornemmelse af, at det var tomme tønder, der buldrede, da Socialdemokratiet allerede fra årets begyndelse varslede store nedskæringer på friskoleområdet. Sådan gik nemlig ikke, da finanslovforhandlingerne i sidste uge faldt på plads og godt for det. For ikke alene ville det give mange kommuner et øjeblikkeligt problem med at finde plads til de friskoleelever, der risikerede at sive tilbage til folkeskolen, hvis der var udsigt til en større stigning i friskolernes egenbetaling. Det ville også ramme hårdt i de mindre byer i de kommunale udkanter, hvor engagerede lokale kræfter har forsøgt at sikre områdets fremtid ved at holde liv i den lokale skole, som lokalpolitikerne i stordriftens navn har lukket. Friskoler, der er vokset frem på gammeldags dyder som medbestemmelse og demokrati, og som regeringspartiet næppe kan være oprigtigt interesseret i at spænde ben for. End ikke selv om de 300 millioner kroner, undervisningsministeren varslede at ville tage fra driften af de 550 friskoler, kortvarigt ville pynte et andet sted i statens budget. De buldrende tønder og det kritiske blik på friskolerne var til at begribe, hvis de skyldtes, at skolerne ikke fulgte lovgivningen, eller hvis de underviste efter helt andre principper og i andre fag end dem, folkeskoleloven bekender sig til. Men virkeligheden er jo, at mange af friskolerne er oprettet på geografiske områder, hvor kommunerne for længst har sluppet deres ansvar. Med den månedlange debat om skolernes økonomi kan usikkerhed for fremtiden imidlertid være plantet så dybt i friskolemiljøet, at regeringen bør forsikre skolerne om, at debatten ikke kommer til at gentage sig til næste år. Og ikke nok med det: Regeringen skylder at sikre skolernes fremtidige eksistens og frede dem, så de kan bruge deres engagement på det, de er bedst til - at undervise børn i deres nærområde. Andet kan hverken skoler, elever eller forældre være tjent med.

Annonce